Surovina veselje banner 300x250mm

Humanitarna akcija Čisto veselje

Zveza prijateljev mladine s projektom Botrstvo in družba Gorenje Surovina d.o.o. si to pomlad podajata roke. Skupaj organizirata humanitarno akcijo zbiranja odpadnih surovin – Čisto veselje, skozi katero bosta ljudi ozaveščali o pomenu ohranjanja narave in jih spodbudili, da pomagajo zagotoviti zdrav razvoj in enake možnosti otrok v stiski.

Na poslovnih enotah Gorenja Surovine in drugih zbirnih točkah bo od 16. do 21. marca potekalo zbiranje jeklenih odpadkov, barvnih kovin, papirja in odpadne električne ter elektronske opreme, zbrana sredstva pa bodo namenjena za počitnice otrok s čustvenimi in vedenjskimi motnjami.

Otroci s čustvenimi in vedenjskimi motnjami za udejstvovanja pri obšolskih in prostočasnih dejavnostih kot so letovanja, zimovanja in tabori potrebujejo dodatnega spremljevalca. Starši otrok iz socialno ogroženih družin pa si letovanje ter doplačilo spremljevalca le redko lahko privoščijo.

Pobrskajte torej po zaprašenih kleteh in podstrešjih, širite glas o humanitarni akciji med prijatelji, sorodniki, sodelavci in znanci, ter pomagajte otrokom omogočiti nepozabne počitnice. 

Potek akcije lahko spremljate na spletni strani projekta, na facebook strani Gorenje Surovina ali na strani projekta Botrstvo. Za več informacij pišite na info@cistoveselje.si.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS