info

Informativni dnevi 2015: V pomoč dijakom tudi ŠOU v Ljubljani

Pustno obarvan konec tedna bo letos potekal v znamenju informativnih dnevov. Univerzitetna središča bodo napolnili dijaki zaključnih letnikov, željni informacij o različnih študijskih programih, ki jih ponujajo posamezni visokošolski zavodi. ŠOU v Ljubljani je tudi letos poskrbel za sklop aktivnosti, ki bodo dijakom v pomoč – tako pri raziskovanju naše prestolnice kot tudi pri izbiri smeri študija.

Brošuro Info dnevi 2015 so dijaki v teh dneh že prejeli na njihove srednje šole. V njej se med drugim nahajajo koristne informacije o visokošolskih zavodih v Ljubljani, opisi poti do njih, kontaktne številke in naslovi na katerih bodo dijaki dobili vse informacije o informativnih dnevih in odgovore na vprašanja v zvezi s študijem. V brošuri najdemo tudi zemljevid s shemo avtobusnih linij mestnega potniškega prometa, na katerem so označeni vsi visokošolski zavodi. Elektronska verzija brošure je dostopna tukaj.

Bodoči študentje lahko za kakršnekoli dodatne informacije pokličejo tudi na študentski telefon Študentske svetovalnice – 01/438 02 53.

Na najbolj prehodnih točkah v Ljubljani bodo v času informativnih dni na voljo tudi ŠOU informatorji, študentje Univerze v Ljubljani, v prepoznavnih ŠOU majicah, in sicer na glavni avtobusni in železniški postaji v Ljubljani ter na nekaterih postajališčih Ljubljanskega potniškega prometa (Razstavišče, Bavarski dvor, Konzorcij, Pošta, Mercator in Aškerčeva). Informatorji bodo dijakom v pomoč tudi na nekaterih fakultetah, akademijah in visokih šolah. V okviru ŠOU v Ljubljani bo na informativnih dnevih sodelovalo približno 30 študentov – študentje informatorji prihajajo z različnih visokošolskih zavodov v Ljubljani, zato bodo lahko bodočim študentom ponudili širok nabor informacij.

Rok Likovič, predsednik ŠOU v Ljubljani: »Informativni dnevi so za dijake idealna priložnost, da nekoliko pobližje spoznajo posamezno fakulteto in študijske programe ter začutijo utrip visokošolskega zavoda, ki jih bo v prihodnjih letih spremljal vsakodnevno. V ŠOU Ljubljani jim želimo pri izbiri študijske poti kar se da pomagati, zato smo jim seveda na voljo za dodatne informacije. Vsem dijakinjam in dijakom želim uspešno iskanje in izbiro študijskega programa, pred tem pa seveda še uspešen zaključek srednješolskega izobraževanja in dobre rezultate na maturi.«

Na informativne dneve se pripravljajo tudi v Ljubljanskem potniškem prometu. Na LPP info točkah bodo dijaki in študenti lahko tudi letos spoznali voznike in kontrolorje ter pridobili vse informacije v povezavi z urbano in lokacijami najpomembnejših izobraževalnih institucij ter kako do njih z mestnim potniškim prometom. Za pot do cilja bo zato še posebej koristna shema linij LPP z vrisanimi izobraževalnimi ustanovami, katero bomo delili na treh INFO točkah v mestu: Bavarski dvor, AP Ljubljana in Potniški center LPP. Shema linij z vrisanimi izobraževalnimi institucijami je v elektronski obliki dostopna tudi na www.lpp.si.

Poleg Ljubljanskega potniškega prometa se projektu Informativni dnevi 2015 pridružujejo tudi Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Avtobusna postaja Ljubljana ter Slovenske železnice.

Po poročilu Nine Finžgar

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS