Informativni dnevi

V petek, 15., in v soboto, 16. 2. 2013, bodo potekali informativni dnevi za bodoče maturante. Študentski klubi tudi letos pripravljajo pester nabor projektov, kjer želimo študentje svojim mlajšim kolegom ponuditi čim širši nabor informacij v povezavi s študijem.

Študentski klubi bodo konec tedna dijakom pomagali z raznimi delavnicami, kjer bodo predstavljene posamezne študijske smeri, z organiziranim prevozom do univerzitetnih mest ter s številnimi drugimi aktivnostmi.

Klub tržiških študentov v sredo, 13. 02. 2013 v Knjižnici dr. Toneta Pretnarja v Tržiču, pripravlja predavanje Študent-dijaku, kjer bodo študentje predstavili svoje fakultete in bodo prav tako na razpolago za vsa vprašanja, ki jih imajo bodoči študentje v zvezi z nameravanim študijem.

Dijaška sekcija Kluba ptujskih študentov ponovno organizira projekt Študent dijaku, na katerem študentje izbranih študijskih smeri predstavijo posamezne študijske smeri in življenje v študijskih središčih ptujskim dijakom. Glavni namen projekta je, da bodočim študentom ponudimo vse tiste informacije, ki so za študenta pomembne in uporabne. Projekt bo potekal od 11. do 14. 2. v prostorih Gimnazije Ptuj.

Klub prekmurskih študentov že tradicionalno pripravlja projekt Infobus, organiziran avtobusni prevoz v Ljubljano z informacijsko podporo in nasvet študentov. Ker dijaki še ne poznajo univerzitetnega mesta Ljubljana, avtobus odlaga v neposredni bližini fakultet, študentje pa poskrbijo, da dijakom pomagajo z vsemi informacijami glede študija, prevozov, hrane in ostalih stvari, ki jih zanimajo v povezavi s študijem.

Klub ormoških študentov bo s stojnico na ormoški gimnaziji, na kateri bodo bodoče dijake obveščali o delu dijaške sekcija KOŠa, hkrati pa bodo študenti svetovali dijakom gimnazije Ormož o nadaljnem vpisu, predvsem o stvareh povezanih s študijem, ki jih dijaki ne izvedo na informativnih dnevih, kot so bivanje, prevozi, obštudijske dejavnosti.

Klub študentov občine Koper (KŠOK) je že osmo leto zapored priredil niz neformalnih informativnih dni: »Maturant, kam naprej?!«. Projekt je namenjen dijakom in dijakinjam, ki se želijo bolje seznaniti s programi fakultet, predvsem pa srednješolcem tretjih in četrtih letnikov obalnih srednjih šol. Letos je projekt potekal na Gimnaziji Koper, 10., 14. in 17.01.2013, od 15.00 ure dalje. Fakultete so predstavljali študentje, ki so dijakom predstavili študij iz prve roke. V sklopu projekta organizirajo 15. 2. tudi avtobusni prevoz na informativne dneve v Ljubljano.

V Klubu študentov Kranj so pripravili neformalni informativni dan Študenti dijakom, ki je potekal v soboto, 9. februarja, na Gimnaziji Franceta Prešerna v Kranju. Na neformalnem informativnem dnevu se je predstavilo več kot 35 fakultet ljubljanske, mariborske, primorske in novogoriške univerze, pa tudi nekatere višje šole, samostojni in zasebni zavodi. Predstavili so tudi študij v tujini in življenje v študentskem domu/najemniškem stanovanju. Posebnost tega neformalnega informativnega dneva je, da maturantje lahko izvejo informacije o študiju iz prve roke – torej od študentov, ter da lahko obiščejo več predstavitev, kot bi jih sicer lahko.

Študentski klub Domžale ponuja svojim članom 4-urno delavnico o iskanju zaposlitve imenovano  ‘Temelji kariere’.

Društvo študentov Brežice se bo predstavilo na informativnem dnevu Fakultete za turizem v Brežicah. Predstavili bodo ugodnosti, ki jih imajo študenti pri njih.

Dijaška sekcija Kluba koroških študentov se je v mesecu januarju odločila, da vsem dijakom srednjih šol, kateri le-to zaključujejo nameni brošuro »Kam naprej?« v kateri so opisane različne smeri fakultet in študijskih programov.

Dijaška sekcija Notranjskega Študentskega kluba je v soboto, 26. januarja organizirala neformalni informativni dan ŠTUDENT DIJAKU, kjer so študentje predstavili različne smeri in fakultete na katerih študirajo.

Klub študentov Ilirska Bistrica je v soboto, 26. 01. 2013, v prostorih Gimnazije Ilirska Bistrica organiziral Predstavitev fakultet, da bi dijakom predstavitev študij iz prve roke. S pomočjo kratkih anket 4. letnikov smo naredili sklicali na kup študente tistih fakultet, ki bi jih dijaki želeli poslušati oziroma kaj povprašati.Nekaj več zanimanja je bilo letos za naravoslovne fakultete, kot so Biotehniška fakulteta, Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo ter Fakulteta za matematiko.

SHEMA_LINIJ.pdf
Shema_Fakultete_november2012.pdf