Marko Cuk vecer elektronike manjsa

Iščete zabavo na unikatni lokaciji? Obiščite Festival Čipkarija!

Klub idrijskih študentov letos pripravlja nov sveženj 19 dogodkov, s katerimi obiskovalcem ponuja 10-dnevno spoznavanje Idrije in okolice. Prizorišča namreč postavljajo ob starih objektih rudnika in na lokacijah, ki so tako ali drugače povezane z idrijsko zgodovino. Festivalskemu programu letošnje Čipkarije pa ne manjka niti humanitarna nota, ki je bodo veseli predvsem mlajši občani.

Uvertura v 21. Festival Čipkarija se bo 11. avgusta odvila na gradu Gewerkenegg, ob opuščenem vhodu v idrijski rudnik pa bodo na petkov večer elektronske glasbe prvi nastopili Uto Karem, ki je s svojim unikatnim trademark setom, polnim ritmičnosti in energije postal vzor DJ-em po celem svetu, Marina Karamarko kot prva ženska predstavnica elektronske glasbe na Festivalu Čipkarija, soustanovitelj REMM-a in stari znanec Čipkarije Urban Jeram in Lexo. Na glavni oder koncertnega večera bodo v soboto, 20. avgusta, stopili zagrebška pop osmerica JINX, z mešanico ska, punk, hard core, reggae in metal ritmov nepogrešljivi Elvis Jackson-i, 6-članska jazz/swing zasedba iz Beograda Gramophonedzie Live Experience in indie rock skupina John F. Doe.

Na Čipkarijini glasbeni sceni se v zadnjih letih uveljavlja tudi reggae. Pred idrijsko Kamštjo bodo kolena obiskovalcev Reggae night-a letos zazibali priznana zasedba BRO in osemčlanska reggae-ska postava Good Vibrations. Med tednom se bo dogajalo tudi v mladinskem klubu Swenak, kjer bodo nastopili lokalni Prince Dopey, Žan Gantar, Jakob Kobal, Suzine semiške ter Uroš in Mojca, na Metal night-u Putrid Inbred, Valuk in Edge of Sins Band, večer kasneje pa Haris Pilton in W.G. my hell jackson w/ MC Ali.

Organizatorji iz Kluba idrijskih študentov program dopolnjujejo s športnimi turnirji v odbojki, nogometu, košarki, zorbing nogometu in paintballu, ustvarjalnimi delavnicami za najmlajše, spretnostnimi igrami v parku Mejca, potopisnim predavanjem, pokrom in tarokom v idrijskem Mladinskem centru in stand-up komedijo v znanem Filmskem gledališču Idrija – letos z Lucijo Ćirović, Gašperjem Bergantom in Mirzo Tvrtkovičem.

Festivalskemu programu letošnje Čipkarije ne manjka niti humanitarna nota, ki jo bodo veseli predvsem mlajši občani. Del sredstev, zbranih na dogodkih, bodo študenti namenili v nakup glasbil za Osnovno šolo Idrija. S to gesto se Klub idrijskih študentov letos pridružuje projektu 20 za 20, katerega ustanovitelj je Marko Soršak – Soki, bobnar skupine Elvis Jackson.

Vstopnice za večer elektronike in zaključni koncertni večer so že v prodaji na vseh Eventimovih prodajnih mestih ter na spletu. Dogodki so podrobno opisani na uradni spletni strani Festivala Čipkarija 2016 (www.cipkarija.si).