IZOPOP 2015

Od 28. januarja do 15. aprila bodo potekali ŠKIS-ovi izobraževalni popoldnevi oziroma IZOPOP 2015, ŠKIS-ov tradicionalni projekt. Letošnji IZOPOP sestavlja 6 delavnic z uporabnimi vsebinami tako za delo na Zvezi ŠKIS, kot tudi za delo na študentskih klubih. Delavnice se bodo izvajale ob sredah v Ljubljani ob 17.00 uri. Prijave za posamezno delavnico se bodo odprle 14 dni pred njeno izvedbo, časa za prijavo oziroma odjavo od delavnice pa bo 11 dni.

Opisi delavnic:

28. 1. 2015, OSNOVE RETORIKE

Vam je znan občutek nelagodja pred govornim nastopom ali ob prvem stiku z neznano osebo? Vas zanima, kako obvladovati strah pred izpostavitvijo in si pridobiti pozornost svojih poslušalcev? Na delavnici o osnovah retorike boste imeli priložnost brusiti svoje jezike in premagovati stiske ter ovire na poti govorništva. Spoznali boste teoretske osnove, ki vam bodo v praksi pomagale, da boste pri komuniciranju sproščeni, samozavestni in prepričljivi.

4. 2. 2015, ORODJA ZA PRODUKTIVNOST

Razmislimo, koliko nalog moramo na dan opraviti, bodisi rutinskih in tudi nalog, ki si jih zadamo sami ali nam jih zadajo na faksu ter na delovnem mestu. Običajno je teh nalog veliko in problem nastane takrat, ko pričnemo na naloge pozabljati, zamujati z roki in še slabše, jih sploh ne opravimo. Na delavnici o orodjih za produktivnost bomo izvedeli, kateri so najpogostejši kradljivci časa in kako se jim izogniti, hkrati pa bomo konkretno spoznali orodja, ki vam bodo pomagala zvišati dnevno produktivnost in vam pomagala ohranjati pravo ravnotežje.

11. 2. 2015 in 18. 2. 2015, OSNOVE ADOBE PHOTOSHOPA

Program Adobe Photoshop je najbolj razširjen program za obdelovanje fotografij, ustvarjanje zanimivih kreativnih idej, grafik in seveda fotomontaž. Velikokrat ga potrebujemo pri različnih projektih, nalogah ali zgolj pri urejanju lastnih fotografij, vendar se ga mnogi zaradi njegove navidezne zapletenosti izogibajo. Z delavnico o osnovah Photoshopa bomo spoznali osnove programa, ugotovili, da je nepogrešljiv in enostaven pripomoček za urejanje ter pridobljeno znanje uporabili v izdelavi konkretnega izdelka.

4. 3. 2015 in 11. 3. 2015, OSNOVE PROGRAMA JOOMLA

Ste se kdaj vprašali, kako se naredi spletna stran? Mislite, da je sami ne bi znali narediti? Joomla CMS je odličen sistem za gradnjo spletnih strani za vse mogoče potrebe in namene. Je eden izmed najzmogljivejših in najpopularnejših sistemov za upravljanje s spletnimi vsebinami na svetu. Na delavnici bomo spoznali osnove programa in pridobljeno znanje uporabili v praksi. Pomislite, da boste po delavnici sami znali narediti spletno stran. Super, kajne?

18. 3. 2015, OSEBNI BRANDING

Imate za svojo prihodnost zastavljene visoke cilje? Če takrat, ko se pojavi priložnost za njihovo uresničitev, ne boste znali dobro izpostaviti svoje drugačnosti, svojih prednosti in posebnosti, obstaja možnost, da bo vaše sanje živel nekdo drug. Na trgu delovne sile je vsak dan več konkurence in ustrezna samopredstavitev je velikokrat ključna za vaš nadaljnji uspeh. Delavnica je namenjena vsem, ki želite sistematično in zavestno zgraditi svojo osebno »blagovno znamko«, ki vam bo omogočila (še)uspešnejšo kariero in osebno življenje.

1. 4. 2015, COACHING

Coaching je eno izmed orodij, ki je v trenutnem razcvetu in se ga poslužuje vse več ljudi saj, kot kažejo tudi raziskave, pozitivno učinkuje na hitrejše doseganje osebnih in poslovnih ciljev ter boljših rezultatov. Na delavnici boste spoznali, kaj coaching je, kakšni so njegovi učinki in kako ga izvajamo. Delo bo usmerjeno na coaching v delovnem okolju, vendar boste predstavljene metode lahko uporabili tudi za coaching na osebnem področju ali self-coaching.

8. 4. 2015 in 15. 4. 2015, EXCEL NAPREDNI

Vsak večji projekt in tudi delo na faksu zahteva računanje, analizo podatkov, izdelavo tabel ter uporabo različnih funkcij za analiziranje in računanje, ki jih nudi program Excel. Na delavnici boste spoznali, kako smiselno organizirati veliko količino podatkov, z njimi računati, jih analizirati in primerjati. Z uporabo ustreznih funkcij boste pri izračunih in analizah prihranili veliko časa. Hitro in enostavno boste izdelali grafikone, hkrati pa boste presenečeni nad praktično uporabo ostalih tabel
pri analiziranju podatkov.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS