SPREMEMBE PO ZAKONU O JAVNEM NAROČANJU
12. 2. 2020 od 17.00 do 20.00 na SGGOŠ v Ljubljani

Na delavnici bomo govorili o spremembah, ki jih Zakon o javnem naročanju vnaša v delovanje klubov. Predstavili bomo pravilnik o nabavi ter navodila za izpoljnjevanje tabele evidenčnih naročil, ter odgovrili na vsa vprašanja v zvezi s tem. Hkrati bomo govorili tudi o različnih načinih financiranja zavodov, društev in drugih pravnih oblik v skladu z ZJN.

O trenerki:
Amanda Teršar je dolgoletna aktivistka Kluba vrhniških študentov, nekdanja svetnica kluba, vodja Osrednje regije, trenutno pa članica predsedstva Študentske organizacije Slovenije.

DIGITALNI MARKETING
19. 2. 2020 od 17.00 do 20.00 na SGGOŠ v Ljubljani

Na delavnici Digitalni marketing boste pridobili strateški vpogled v načrtovanje svojih spletnih aktivnosti in praktična znanja za samostojno načrtovanje in izvedbo digitalnih marketinških kampanj. Dotaknili se bomo vseh temeljnih področij klubske spletne prezence: družbenih medijev, spletne strani in e-poštnega marketinga.

S pomočjo delavnice boste:
– pridobili znanje, kako načrtovati spletno prezenco,
– kako spremljati učinkovitost svojih objav,
– kako pripravljati relevantne objave in doseči relevantno občinstvo.

O trenerki:
Mojca Jagodic je trenerka Zveze ŠKIS, sicer pa navdušena komunikatorka, ki že vrsto deluje na področju digitalnega marketinga. Izkušnje je nabirala v marketinških agencijah, in sicer kot vodja projektov digitalnih projektov in svetovalka večjim slovenskim podjetjem. Poleg delavnic s področja digitalnega marketinga vodi tudi delavnice javnega nastopanja.

CELOSTNA GRAFIČNA PODOBA
26. 2. 2020 od 17.00 do 20.00 na SGGOŠ v Ljubljani

Delavnica celostne grafične podobe bo vsebovala teoretični in praktični del. V teoretičnem se bomo dotaknili treh sklopov (kaj je CGP, kako se ga naredi ter zakaj se ga je priporočljivo lotiti celostno). V praktičnem delu se bodo udeleženci preizkusili v izbiri grafičnih elementov za dotično dejavnost podjetja ali za klub, iz katerega prihajajo.

Kaj udeleženec z delavnico pridobi?
– Osnovno znanje o CGP,
– nasvete in pomembne korake pri izdelavi CGP-ja,
– praktično spoznavanje CGP-ja skozi igro.

O trenerjih:

Tjaša Miketič prihaja iz Kluba belokranjskih študentov, kjer je grafična oblikovalka in fotografinja. Na Naravoslovno tehniški fakulteti (NTF)  opravlja 3. letnik, smer Grafična in medijska tehnika. V prostem času se ukvarja s športom, glasbo, fotografijo in oblikovanjem.

Niki Kuhar je študent industrijskega oblikovanja na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. V prostem času se udejstvuje na področju študentskega organiziranja, kot aktivist Kluba prekmurskih študentov, kjer poskuša aspekte oblikovanja vključiti tudi pri splošnemu razmišljanju, kreiranju projektov ter pri reševanju problemov. Je velik oboževalec moderne tehnologije ter pametnih produktov, kar poskuša tudi projecirati v njegovi poklicno poti.

VODENJE
4. 3. 2020 od 17.00 do 20.00 na SGGOŠ v Ljubljani

Na ŠKISu verjamemo, da se dober vodja ne rodi, pač pa to lahko postane vsak, ki se trudi. Postane vodja, ki navdihuje, motivira in spreminja svet. Zato smo vam pripravili delavnico, ki vas bo popeljala v svet vodenja. Uvodoma bomo na delavnici razčistili razlike med šefom in vodjo. Ko bomo spoznali lastnosti dobrega vodje, se bomo osredotočili še na različne tipe vodij ter preko praktičnih primerov spoznali, kateri je najprimernejši za določeno situacijo. Dotaknili se bomo tudi področja delegiranja in spoznali, da pravi vodja ne more vsega opraviti sam. Spoznali bomo moč navad in rutin ter njihovo vlogo pri vzpostavitvi osebnosti dobrega vodje. Vse to bomo povezali s praktičnimi in navdihujočimi primeri, skozi celotno delavnico pa ne bodo manjkali niti drobni triki in nasveti, ki dobremu vodji olajšajo pot do uspeha.

Na delavnici se boste naučili:
–        Razlikovati različne tipe vodenje in njihovo uporabo ob posameznih situacijah
–        Prepoznati lasten prevladujoč voditeljski tip
–        Prepoznavati pomen delegiranja, motivacije in učenja z zgledom znotraj delovnega procesa
–        Izdelati lasten akcijski načrt za razvoj voditeljskih sposobnosti

O trenerju:
Delavnico bo vodil Andraž Šiler, trener in vodja z večletnimi izkušnjami na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni.  Že v dijaških letih je ustanovil in vodil dijaško sekcijo Kluba študentov Kranj. Kasneje je kranjski študentski klub v Sloveniji 4 leta vodil tudi kot predsednik. Na nacionalni ravni je vodil Nadzorno komisijo Zveze študentskih klubov Slovenije ter mednarodni odbor Študentske organizacije Slovenije, kjer je bil tudi član Predsedstva organizacije. Sodeloval je tudi pri vzpostavitvi sistema izobraževanja na Zvezi ŠKIS in Bazena trenerjev Zveze ŠKIS. Na mednarodni ravni je bil aktiven pri številnih iniciativah Evropske študentske organizacije, 1 leto pa je bil tudi slovenski mladinski delegat pri Organizaciji Združenih narodov. Kasneje je kot strokovni direktor deloval v Zavodu Ypsilon, trenutno pa se ukvarja z vodenjem večjih evropskih projektov in evropskimi razvojnimi politikami.

PITCHANJE (Ideje)
7. 3. 2020 od 10.00 do 13.00 v Mariboru (Vetrinjska ulica 30)

Pitchamo takrat, ko poskušamo nekoga prepričati, da določeno stvar sprejme ali kupi. In ja, vsi vsakodnevno pitchamo. S tem da se večina ljudi tega sploh ne zaveda. Primer vsakdanjih situacij pitchinga, pri katerih ti bo metoda predstavljena na tej delavnici pomagala: Na faksu, ko predstavljaš seminarsko nalogo ali predstavljaš strokovno temo laikom in ne veš kako efektivno poenostaviti zapletene teme. Ko dobiš enkratno idejo, pa ne veš kako bi jo dobro predstavil potencialnim
sodelavcem in kasneje investitorjem in ko si na razgovoru za delovno mesto in ne veš kako prepričati potencialnega šefa, da si ti prava izbira.

O trenerju:
Simon Sovič je vodja Bazena trenerjev zveze ŠKIS in so-ustanovitelj startupa doggo.si ter razvojnega studia Clover Labs. V preteklosti je deloval kot pitch coach in startup svetovalec.

STRATEŠKO NAČRTOVANJE
14. 3. 2020 od 10.00 do 13.00 v Izoli (Cankarjev drevored 50)

Kaj sploh je strateško načrtovanje? Je to sploh pomembno za študentske klube? Vsaka organizacija se mora zavedati svojih vrednot, mora imeti zastavljene cilje, vizijo in strategijo, da ve, kam si želi pluti na dolgi rok. Prav načrtovanje teh aktivnosti bomo spoznali na delavnici, kjer se bomo spoznali s celotnim krogom strateškega načrtovanja. Poudarek bomo dali na fazo načrtovanja, kjer bomo oblikovali klubske vrednote, poslanstvo in vizijo. Na podlagi praktičnih primerov, podkrepljenih s teorijo, boste domov odnesli pomembno znanje, ki ga boste lahko uporabili na svojem lastnem primeru. Delavnica je odlično izhodišče za nadaljnje izobraževanje na področju strateškega načrtovanja in izboljšanja delovanja klubov.

O trenerjih:
Sabina Prica – Študentka zgodovine in bibliotekarstva na Filozofski fakulteti v Ljubljani je svojo klubsko pot začela na Klubu študentov Ilirska Bistrica kjer je aktivna že od leta 2016. Leta 2019 se je pridružila Zvezi ŠKIS kot članica odbora za izobraževanje.
Jaka Trilar – Študent Filozofske fakultete Univerze v Mariboru je svojo klubsko pot začel že v dijaški sekciji Študentskega kluba GROŠ, kjer je aktiven še danes. Med tem je bil aktiven tudi na Zvezi ŠKIS, kot vodja Osrednje regije, kasneje je bil eno leto tudi predsednik Študentske organizacije Slovenije.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS