zveza škis

Iztekel se je projekt “What Youth Can Do?”

Mednarodni odbor Zveze ŠKIS je včeraj zaključil z enoletnim projektom “What Youth Can Do?”, ki ga je finančno podprla Evropska komisija skozi svoj program Mladi v akciji. Šlo je za izvajanje podakcije Evropska prostovoljna služba, ki je namenjena dolgoročni izmenjavi mladih iz Evropske unije in njenih partneric.

V okviru projekta sta v Slovenijo prišla turška prostovoljka Busra Sentepe in španski prostovoljec David Sotoca, ki sta za leto dni prevzela svoje zadolžitve na Zvezi ŠKIS, spoznavala različne digitalne medije, ki lahko v današnjem času pripomorejo k prepoznavnosti mladinskega sektorja in študentskega organiziranja, izpopolnjevala svoje fotografske veščine, delila svoje znanje skozi različne delavnice in sodelovala pri organizaciji projektov Zveze ŠKIS kot so denimo Razumem vas!, Škisova štorklja, Izopop in Better Together.

Z novim programom, ki je bil sprejet v preteklem letu in nosi ime Erasmus+, tudi podakcija Evropska prostovoljna služba doživlja nekaj sprememb, še vedno pa ostaja ena izmed najboljših možnosti za obisk tuje države z namenom prostovoljnega delovanja v daljšem časovnem obdobju. Spremembam, novostim ter vašim možnostim za udeležbo v programu bomo v prihodnosti še namenili prostor.

Busra, David, hvala za vajin trud in vloženo delo v preteklem letu in srečno na vajini bodoči poti z dragoceno izkušnjo iz Slovenije v žepu!

 

 

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS