Jaka Bassanese ponovno na čelu Zveze ŠKIS

Svet študentskih organizacij lokalnih skupnosti je v soboto, 23. novembra, v Novem mestu na redni letni skupščini Zveze ŠKIS in Sveta ŠOLS izvolil novo vodstvo Zveze študentskih klubov Slovenije. Zvezo bo še naprej vodil dosedanji predsednik Jaka Bassanese iz Bleda, podprlo ga je namreč vseh 39 svetnikov iz lokalnih študntskih klubov.

V soboto, 23. novembra, je v Novem mestu potekala redna letna skupščina Sveta študentskih organizacij lokalnih skupnosti in Zveze študentskih klubov Slovenije, kjer so svetniki lokalnih študentskih klubov izvolili novo vodstvo. Kot predsednik je bil tokrat ponovno izvoljen Jaka Bassanese, 25-letni študent magistrskega programa Ekonomske fakultete v Ljubljani.

V Glavni odbor Zveze ŠKIS so bili poleg predsednika izvoljeni še Timotej Vitez (vodja Odbora za visoko šolstvo), Marko Ruperčič (vodja Odbora za socialo in zdravstvo), Adisa Dizdarević (vodja Mednarodnega odbora), Tim Nemeček (vodja Odbora za dijake), , Ingrid Molan (vodja Odbora za izobraževanje), Ines Gabriel (predsednica Varnostnega sveta), Ilija Buzar (administrator), Marjan Štangelj (blagajnik) in Špela Oset (vodja Operativnega dela).

Svet ŠOLS je izvolil tudi predstavnike posameznih regij, ki sestavljajo Varnostni svet Zveze ŠKIS. Varnostni svet bodo tako v naslednjem mandatu predstavljali Žan Menart, Marjan Štangelj, Gregor Mlinar, Nejc Krašovec, Kristjan Žehelj in Benjamin Bernard.

Glavni cilji Zveze Škis v novem mandatu so vzpostavitev enotnega sistema beleženja priznanih neformalnih izkušenj študentov, sodelovati in aktivno zastopati študente pri spremembi zakona o študentskem delu, ter ZviS poleg tega pa še naprej izvajati izobraževanja za klubske aktiviste z željo po bolj učinkovitem delovanju predstavnikov klubov celotne Slovenije. Po sprejetju sklepa za nakup novih prostorov pa se Zveza ŠKIS v naslednjih mesecih pripravlja na selitev na novo lokacijo saj so bili stari prostori občutno premajhni za organizacijo v kateri deluje več kot 40 aktivistov.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS