Javni posvet o pravici do izobrazbe

VELENJE – Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji, Urad Vlade RS za komuniciranje in Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v okviru projekta EU
dogodki po Sloveniji – EU Si ti v Velenju organizirajo večji javni posvet o pravici do
izobrazbe in poklicnih kvalifikacij.

Na prvem izmed petih večjih regionalnih posvetov ob evropskem letu državljanov bodo strokovnjaki, predstavniki civilnodružbenih in izobraževalnih institucij ter odločevalci spregovorili o pravici do izobrazbe in priznavanju poklicnih kvalifikacij. Govora bo tudi o programih v prihodnosti na področju izobraževanja, kot so na primer Erasmus, Grundtvig, Leonardo da Vinci ter najbolj aktualnih in perspektivnih poklicih. Program in prijava na dogodek tu.

Pred posvetom se bo razprava odvijala že preko spletnega posvetovanja. Vprašanja govorcem, svoja mnenja ali predloge lahko oddate na spletni strani www.eu-dogodki.si/ forum.

V evropskem letu državljanov spodbujajo dialog na vseh ravneh uprave, civilne družbe in gospodarstva ter poskušajo ugotoviti, kakšen razvoj si državljani želimo v Evropski uniji do leta 2020: kakšne pravice, politike in upravljanje. Vaše mnenje šteje. Pridružite se!

Lokacija: Mladinski center Velenje, Efenkova cesta 61 a, Velenje

Ob evropskem letu državljanov se v okviru projekta EU Si Ti v slovenskih regijah organizirajo dogodki, na katerih so predstavljene pravice, ki jih državljanom prinaša evropsko državljanstvo in aktualne evropske teme. Posvet v Velenju je eden izmed dogodkov. Več o projektu in dogodkih na: www.eu-dogodki.si.

Projekt EU Si Ti, ki ga izvaja Mladinska mreža MaMa, poteka v okviru partnerstva med Evropsko komisijo, Vlado RS in Evropskim parlamentom pri komuniciranju evropskih vsebin.

Kontakt: Projektna pisarna EU dogodki po Sloveniji, GSM: 040 145 141,
e-naslov: eudogodki@mreza-mama.si.

 

Več o dogodku si lahko preberete v priponki.

Vabilo_Posvet_pravica_do_izobrazbe_in_poklicnih_kvalifikacij.pdf

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS