Kam z diplomanti?

Ljubljana, 8. junij 2012 – Zveza študentskih klubov Slovenije je v četrtek, 7. junija, v sodelovanju s Klubom študentov občine Koper in Študentskim svetom Fakultete za humanistične študije organizirala okroglo mizo na temo zaposlovanja mladih diplomantov z naslovom Kam z diplomanti? Zveza študentskih klubov Slovenije v sodelovanju s Klubom študentov občine Koper in Študentskim svetom Fakultete za humanistične študije tokrat že drugič pripravila okroglo mizo na temo zaposlovanja mladih. Tokrat se bo debata osredotočila na mlade diplomante in njihovih možnostih zaposlitve. Pogovor se bo osredotočal na informiranje študentov o problemu zaposljivosti, iskanje rešitev za povečanje zaposlenosti diplomantov, cilj pa bo soočiti mnenja in dileme študentov oziroma udeležencev.

Debate se je udeležilo več poznavalcev posameznih področij. Vodila jo je Alenka Blazinšek, vodja projekta Nefiks, prisostvovali pa so še mag. Peter Debeljak, direktor Urada za mladino, Aleš Bržan, mladi gospodarstvenik, ter Daira Balta iz območne službe Zavoda za zaposlovanje.

Zaradi narave organizacije se je Zveza ŠKIS sposobna povezati z lokalnimi klubi na vseh območjih Slovenije, zato se je odločila da s pomočjo lokalnih organizacij vzpostavi set okroglih miz in se na ta način loti problematike zaposlovanja mladih na konstruktiven način. Namen celotnega projekta je informirati študente o problematiki in možnostih zaposlitve ter podati rešitve za povečanje zaposljivosti diplomantov.

Kontaktna oseba:

Sanja Kropec – odnosi z javnostmi
E-pošta: sanja.kropec@skis-zveza.si
Telefon: 031 590 060

SM_8_6_2012_ZvezaSkis.docx

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS