Razmišljaš, da bi se podal/podala na Erasmus+ izmenjavo?
Še ne veš katera država je prava zate, kakšno okolje bi ti najbolj odgovarjalo in katero kulturo bi najraje odkril? Mi smo rešili uganko zate!

Zveza ŠKIS razpisuje prosto mesto za člana Mednarodnega odbora Zveze ŠKIS. Delo bo zajemalo dinamično sodelovanje v manjšem delovnem timu na področju mobilnosti mladih, iskanja, spremljanja in promocije formalnih in neformalnih oblik aktivnosti, ki jih mladim ponuja tujina, pisanje člankov, urejanje spletne strani Mednarodnega odbora ter organizacija projektov z namenom promocije mobilnosti med mladimi.

Ljubljana – Včeraj je v STA Travel Cafe potekalo predavanje S prostovoljstvom po svetu, ki ga je organiziral Mednarodni odbor Zveze ŠKIS. Na dogodku so se predstavili štirje mladi popotniki, ki so si v poplavi možnosti, ki jih ponuja današnje življenje, vzeli čas in odšli v tujino po nove izkušnje in dogodivščine.

Mednarodni odbor Zveze ŠKIS redno promovira mobilnost in je o njej že veliko napisal, da bi mlade spodbudil k udejstvovanju na mednarodnih aktivnostih in jim ne nazadnje olajšal korak v mobilnost. Ker pa so najboljše informacije iz prve roke, članice Odbora mednarodne vsebine za mlade promovirajo kar iz tujine, ki jih vedno znova prepriča, da je možnosti in priložnosti veliko, a le za tiste, ki jih sprejmejo. V tokratnem članku za Zvezo ŠKIS iz Avstralije poroča Katja Stanonik.

Slovenski medijski prostor z odprtjem pretekli teden bogati nov specializiran spletni portal, ki ga je nosilec projekta, Društvo za Združene narode (ZN) za Slovenijo, naslovil pOZNavalec. Portal je namenjen bralcem, ki na spletu iščejo kvalitetne vsebine mednarodnega značaja, poseben poudarek pa bo uredniška ekipa namenila mladim bralcem, katerim želijo omogočiti dostop do verodostojnih informacij o dogajanju v mednarodni skupnosti, hkrati pa jih informirati o pomembnih družbenih temah kot so trajnostni razvoj, varstvo okolja, globalno učenje. Portal je dostopen na spletnem naslovu www.poznavalec.si

Tudi letos bo del Škisove tržnice International Ocean, na katerem se bodo slovenski študenti in študentke srečali z mladimi iz različnih koncev sveta. International Ocean, ki ga organizira Mednarodni odbor Zveze ŠKIS, zadnjih nekaj let namenja prostor tudi medkulturnemu povezovanju in sodelovanju mladih, s tem pa prispeva svoj košček k barvitosti Škisove tržnice.

V mesecu marcu so se trije člani Zveze ŠKIS udeležili Erasmus+ projekta v Estoniji, kjer smo se izobraževali na področju uporabe iger pri delu v mladinskem sektorju. Erasmus+ je program Evropske unije za spodbujanje mednarodnega sodelovanja na področju izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa za obdobje 2014–2020. V sklopu programa se izvajajo Erasmus študijske izmenjave, študijski obiski, mednarodni treningi, usposabljanja EVS in številne druge aktivnosti. V tokratnem članku si preberite o izkušnji udeležencev ...

Si želiš nekaj časa delati prostovoljno v tuji državi? Bi rad imel pri tem pokrite vse stroške? Si star od 17 do 30 let? Potem je EVS prav zate.

Mednarodni odbor Zveze ŠKIS v tokratnem članku odgovarja na najpogostejša vprašanja glede EVS-a. Vsem, ki bi se želeli odpraviti na EVS, Odbor poleg informacij nudi tudi podporo, zastopanje in mentorstvo. Zveza ŠKIS ima namreč status 'pošiljajoče in gostiteljske EVS organizacije'.

»Erasmus izmenjava je nepozabna izkušnja,« je stavek, ki ga najpogosteje slišimo, kadar kogarkoli povprašamo o izmenjavi nekje izven Slovenije. Ali je temu res tako? Pravzaprav je. In ne samo, da je to izkušnja, ki je nikoli ne pozabiš. Odpre ti širši in bolj kritičen pogled na svet, z njo se znebiš določenih predsodkov in spoznaš, da ne glede na to, kako so v naši domovini vsi črnogledi, Slovenija le ni tako zelo slaba država.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKIS