Zopet prihaja tisti čas v letu, ko se na stotine mladih po Sloveniji odloča, kaj bodo počeli v življenju. Kot otroci smo želeli postati marsikaj, od astronavtov, policistov, zdravnikov ali celo kapitanov. Vendar vedno pride čas v življenju, ko moramo opustiti sanje ali pa jih začeti živeti in si zastaviti vprašanje: »Kam naprej?«

Ljubljana, 6. 9. 2017 – Ob koncu tedna bo Stritarjeva ulica napolnjena z učbeniki, delovnimi zvezki in drugo rabljeno srednješolsko literaturo, ki bo marsikatero družino in dijake razbremenila stroškov obveznih nakupov na začetku novega šolskega leta. Sejem rabljenih učbenikov Zveze ŠKIS bo letos potekal 8. septembra od 13. do 18. ure in 9. septembra od 9. in 14. ure.

Na Zvezi ŠKIS se zavedamo, da bo kmalu prišel čas, ko boste srednješolci zadnjih letnikov morali zamenjati šolske klopi in razrede za študijske predavalnice in se odločiti, kam boste usmerili vaše dosedanje znanje na nadaljnji poti na fakulteti. Zato vam bomo podali nekaj napotkov o vpisu na fakulteto.

Aprilska Škisova akademija bo letos potekala nekoliko drugače kot ponavadi. Odbor za dijake v sodelovanju z Odborom za izobraževanje namreč izvaja tudi dve delavnici za dijake in eno namenjeno mentorjem dijaških sekcij. Vzporedno bodo potekale tudi delavnice za ostale aktiviste klubov.

Odbor za dijake Zveze ŠKIS je 8. decembra 2015 z namenom spodbujanja aktivnosti in kreativnosti dijakov objavil razpis za sofinanciranje oziroma organizacijo in izvedbo dijaškega projekta. Trem najboljšim projektom, izbranim na razpisu, bo Zveza ŠKIS namenila po 200 eur finančne podpore in pomoč pri organizaciji.

Pa smo jo dočakali! DIJAŠKO NACIONALNO KONFERENCO 2014 NAMREČ.
3 DNI bivanja v Hostlu Celica v Ljubljani, druženje z sovrstniki, predvsem pa obilo zanimivih predavanj, delavnic in pogovorov z zanimivimi gosti. Vse to vam ponujata Dijaška skupnost Maribor  in Dijaška organizacija Slovenije!

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKIS