KGŠ vabi na festival Mesto mladih

Mesto Mladih 2015 je petdnevni projekt Kluba goriških študentov, ki bo potekal od 16. do 20. septembra 2015. Namen festivala je druženje vseh generacij Novogoričanov ob različnih kulturnih, športnih in glasbenih prireditvah.

Festival se začne v sredo, 16. septembra, v rolkarskem parku z Rocket skateboarding in bmx tekmovanjem, umetniško delavnico Naredi si sam in turnirjem trojk v košarki med knjižnico in SNG-jem. Uradna otvoritev Mesta Mladih 2015 se prične ob 20. uri z dogodkom Rap večer, kjer bodo najprej nastopili lokalni »raperji«, in sicer skupina Fresh Lab, nato pa še skupina Velebor in Edomajka.

Od četrtka do sobote bodo čez dan potekali številni seminarji, predavanja in okrogle mize za različne generacije. Vsak dan med 10. in 18. uro bo pod vodstvom
Mladinskega centra Nova Gorica potekala Knjižnica pod krošnjami, kjer bodo udeleženci na travniku pred mestno občino pod drevesi lahko prebirali knjige. Posebej za starejše bo organizirana delavnica Facebook je easy, kjer se bodo lahko tudi starejši občani naučili uporabe priljubljenega družabnega omrežja. Mlajši in starejši se bodo lahko udeležili delavnice in okrogle mize Stop nasilju!, Mi se imamo radi!, predavanja o astronomiji Iščemo zvezdico zaspanko, dobrodelne likovne delavnice Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica, start up seminarja podjetništva, potopisnega predavanja ekstremnega popotnika ter modelarskega krožka in predstavitve letalstva Od Edvarda Rusjana do Pipistrela. V četrtek ob 18.uri se bodo ljubitelji go kartov lahko udeležili Go kart night race v Vrtojbi, v petek pa bo večerno dogajanje otvoril dogodek Improliga po goriško, kjer bosta nastopila dva stand up komika in improvizatorska skupina.

V soboto se bo ob 9. uri pričela kolesarska dirka na Sveto goro, ki jo bo vodilo kolesarsko društvo Djak. Od 10. ure dalje pa se bodo na travniku pred Mestno občino Nova Gorica prestavljala društva, klubi in organizacije na goriškem. Predvsem tehniška društva bodo poleg predstavitve pripravila tudi različne animacije (področje padalstva, modelarstva, astronomije…). Zvečer pa bodo dijaki goriških srednjih šol na Diverziji predstavljali letne dijaške programe, potekal bo tudi izbor miss in mistra Simpatičnosti. Vsak dan festivala se bo zaključil z večernim koncertom. Sreda bo namenjena ljubiteljem rap glasbe, v četrtek se bodo na Bitki talentov predstavili najboljši glasbeniki različnih zvrsti, ki jih bo med vsemi prijavljenimi izbrala komisija. Publika bo nato izbrala dva najboljša nastopajoča, ki bosta lahko v petek ali v soboto nastopila kot predskupina velikega koncerV petek festival doseže vrhunec, in sicer s koncertom skupine MUFF in MAGNIFICA, v soboto pa s koncertom skupine MI2 in ZAKLONIŠČE PREPEVA. Po petkovem in sobotnem koncertu na travniku pred Mestno občino Nova Gorica, se bo zabava nadaljevala na lokaciji presenečenja, kjer bodo nastopili LETEČI ODREDI, DJ NEY, UČITELICE in MCDJ BERNY.

Zaključek festivala Mesto Mladih 2015 bo športno obarvan. Nedelja se bo začela s krosom z ovirami v Panovcu, potekal pa bo tudi paintball in različne outdoor vadbe. Za konec pa bo ob 15.uri nastopil še DJ zmagovalec bitke talentov.