Klub mariborskih študentov

 

Upravna enota Maribor – 6750 študentov

Občine: Duplek, Maribor, Rače – Fram, Starše, Hoče – Slivnica, Miklavž na Dravskem polju

Klub, katerega zgodovina sega nazaj v leto 1996. Klub, ki je s svojim delovanjem pričel v slovenski prestolnici, kjer je združeval Mariborčane, ki študirajo v Ljubljani. Klub, ki je kasneje svoje delovanje prenesel nazaj v svoje mesto Maribor. Klub, ki še danes združuje študente, ki želijo z organizacijo različnih projektov in dogodkov popestriti študentski vsakdan mladim. Vse to je Klub mariborskih študentov.

Že tradicionalno tako skrbi za organizacijo KMŠ odra v času mariborskega Festivala Lent, v sklopu evropskega programa Mladi v akciji za mednarodne izmenjave in usposabljanja, v času zimske sezone se skupaj odpravijo na smučanje KMŠ na snegu, pripravljajo različna izobraževanja in tečaje (potapljaški in drugi športni tečaji, jezikovni tečaji in potopisna predavanja), poskrbijo za sejem športne opreme in učbenikov, sodelujejo pri humanitarni akciji Pomežik soncu … Prav tako ponujajo pomoč socialno ogroženim dijakom in študentom, prirejajo proslave ob praznikih, skrbijo za mlade pesnike s projektom KMŠ poet. Ustanovili so tudi lastno založbo KMŠ Hiša Knjig in v letu 2012 v okviru Evropske prestolnice kulture pripravljajo projekt Dvanajst.

V sklopu različnih sekcij skrbijo za to, da pokrivajo dogajanje na najrazličnejših področjih: od športa, kulture, interesnih dejavnosti, prireditev, sociale in zdravstva do izobraževanja, mednarodnih dogodkov in dijaškega dogajanja.

In kje jih lahko najdete? Čuj ti, v Mariboru si, atraktivni slogan, ki je zaznamoval naš klub, poleg imena kluba, pove vse. KMŠ pokriva študentsko populacijo mariborskega konca Slovenije. Združuje okoli 1500 članov, med katerimi jih dogodke v klubu aktivno pripravlja okoli 25.

Klub mariborskih študentov je klub, ki vam želi popestriti proste trenutke v Mariboru in pustiti svoj pečat na študentskih dneh, ki jih zagotovo ne bo(š)mo nikoli pozabili.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS