14409394 1794831627418355 961529696567275927 o

Klub Prekmurskih študentov tudi letos za vas pripravlja kulturno fuzijo!

Glasbeno dobrodelnemu projektu, katerega ustanovitelj je Marko Soršak – Soki, se pridružujejo tudi prekmurski študenti! K sodelovanju so povabili mlade talente iz Glasbene šole Murska Sobota, ki bodo med posameznimi dogodki na KUL-turi zaigrali na različne inštrumente in na ta način opogumili obiskovalce, da prispevajo k projektu in še večjemu številu mladih glasbenih upov omogočijo glasbeno udejstvovanje. Vabljeni 15. oktobra od 17. ure naprej v Kavarno Dvorec Rakičan!

KUL-tura! je projekt, ki skuša mladim približati različne plati kulture, razširiti obzorja in jih obenem tudi zabavati. Klub prekmurskih študentov vabi vse mlade (in mlade po srcu) na še eno zabavno, poučno in glasbeno obarvano KUL-turo!

Kulturni redosled:

13:00 – Črt Just: OTVORITEV RAZSTAVE

17:00 – PROJEKT 20 ZA 20: nastop mladih talentov glasbene šole MS

17:30 – HENNA: kratka predstavitev in poslikave

18:00 – KAVA: kultura priprave in konzumiranja

19:30 – Sara Recek: OLIMPIJSKA BRAZILIJA

21:00 – KONCERT: džeZZva

Letošnje kulturno popotovanje začenjajo v Prekmurju. Kot prvi se bo, v okviru samostojne razstave, z jagodnim izborom svojih del predstavil talentiran mladi murskosoboški grafični oblikovalec, Črt Just. Naslednja etapa bo vodila preko kratkega glasbenega nastopa do predstavitve in poslikav z mističnim severnoafriškim barvilom – kano. Dar za orientalske poslikave bo po kratki predstavitvi kane na dlaneh zainteresiranih udeleženk in udeležencov potrjevala Nuša Jošar. Obiskovalci se bodo ustavili še malo severneje od severne Afrike – v Turčiji in drugih deželah, znanih po svojevrstnih načinih priprave kave. Med različnimi vrstami priprave in konzumiranja omamnih črnih napojev bo spretno krmaril Matej Martel Režek, poznavalec kavne kulture. Od kavnih zrnc pa v nadaljevanju popotovanja vse do največje izvoznice le-teh – Brazilije. Državo vročih ritmov, čudovitih plaž, nogometnih virtuozov, arhitekturnih presežkov, tropskih kotičkov in letošnjo gostiteljico Olimpijskih iger bo predstavila Sara Recek, ki je vse to občutila letos poleti, ko se je v Braziliji mudila kot prostovljka na OI. Čisto mimo kave pa ne bo šlo niti pri velikem zaključku dogodka, ki bo na kožo pisan vsem glasbenim sladokuscem, in sicer bo na sporedu koncert etno jazzovske glasbene skupine džeZZva.

Ker je namen KUL-ture vsestransko kulturno razvajanje, bodo študenti poskrbeli, da ne bodo trpele niti okuševalne brbončice, saj bo obiskovalce s sladkimi priboljši razvajala Martina, slaščičarska mojstrica, ki se raje skriva za imenom svoje znamke Sweets to go.

Na dogodku bo prvič predstavljen glasbeno-dobrodelni projekt 20 za 20, pri katerem v letošnjem študijskem letu sodeluje tudi Klub prekmurskih študentov. Namen projekta je slovenske osnovne šole obdariti z glasbili in na ta način omogočiti zgodnjo glasbeno izobrazbo mladih. Projekt je ustanovil bobnar skupine Elvis Jackson, Marko Soršak – Soki, ki je do danes s podporo in sodelovanjem študentskih klubov obdaril že 27 slovenskih osnovnih šol. K sodelovanju pri predstaviti projekta so povabili mlade talente iz Glasbene šole Murska Sobota, ki bodo med prehodi med posameznimi dogodki na KUL-turi zaigrali na različne inštrumente in na ta način opogumili obiskovalce, da prispevajo k projektu in še večjemu številu mladih glasbenih upov omogočijo glasbeno udejstvovanje.

V sklopu dogodka si bo trideset najhitrejših študentov – polnopravnih članov KPŠ-ja – lahko zagotovilo 10 EUR subvencije pri nakupu enega abonmaja v SNG Maribor ali pri nakupu abonmaja v katerikoli ljubljanski kulturni instituciji.

Udeležba na dogodku je (seveda) brezplačna.

Vabljeni!

 

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS