Klub študentov Dravinjske doline

 

Upravna enota Slovenske Konjice – 1262 študentov

Občine: Slovenske Konjice, Loče, Zreče, Vitanje

Klub študentov Dravinjske doline se največ ukvarja s športnimi dejavnostmi, kulturnimi dogodki in seveda zabavni prireditvami za mlade kot so tematski študentski žuri. V sodelovanju z Mladinskim centrom Dravinjske doline, katerega je KŠDD ustanovitelj, sodeluje tudi pri pripravi raznih delavnic za otroke, Poletnih šol, jezikovnih delavnicah ter ostalih raznolikih dogodkov.

Najodmevnejši projekt je zagotovo Kulturni teden, ki se izvaja v mesecu februarju. V 10. dneh pripravijo vsako leto pester program primeren za mlajše kot tudi starejše, saj je vsak dan drugačen dogodek. Kulturni teden tako sestavljajo koncerti za vikend, med tednom pa predstavitev pesniške zbirke, gledališka igra, fotografska razstava, literarni večer, delavnice pred dogodki, filmski večer in podobno.

Kot lokalna organizacija na Konjiškem in okolici delujejo že od leta 1982. KŠDD je ena največjih mladinskih organizacij v lokalnem okolju, ki zastopa interese mladih (ne zgolj študentov) in skrbi za aktivno preživljanje prostega časa.

Naše poslanstvo je ponuditi mladim možnost kvalitetnega preživljanja prostega časa, povezovanje mladih in organiziranje aktivnosti s poučno vsebino. Poslanstvo izpolnjujejo preko delavnic, projektov, okroglih miz, prireditev, koncertov …  Vsem mladim ponujajo možnost sodelovanja na vseh ravneh delovanja kluba ter jih vzpodbujajo k ustvarjanju in izražanju.

Klub študentov Dravinjske doline je ustanovitelj Mladinskega centra Dravinjske doline (MCDD), ki izvaja aktivnosti namenjene za mlade med 14. in 29. letom starosti. Pohvali se lahko z informacijsko pisarno, v kateri mladim nudijo informacije in svetovanje, mladinskim organizacijam brezplačno uporabo prostorov za njihovo delovanje, v modri dvorani (večnamenski prostor) pa različna izobraževanja, posvete, seje, okrogle mize, predavanja in vaje. V spodnjih prostorih poslopja Mladinskega centra pa se nahaja tudi »cyber« kavarna MC Patriot z brezplačnim dostopom do interneta, ki se ob vikendih prelevi v prireditveno dvorano s koncerti in številnimi drugimi kulturnimi prireditvami.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS