Klub študentov Kranj

 

Upravna enota Kranj – 4293 študentov

Občine: Naklo, Šenčur, Preddvor, Jezersko, Cerklje na Gorenjskem, Kranj

Klub študentov Kranj projekte izvaja preko štirih resorjev: resor za izobraževanje pripravlja poučne delavnice, tečaje, predavanja ter izlete in ekskurzije v neznano; resor za kulturo skrbi za ustvarjalne delavnice, zabavo in sprostitvene večere ob kulturnih dogodkih; resor za socialo in zdravstvo pomaga mladim mamicam in osvešča o boleznih; resor za šport pa z adrenalinskimi aktivnostmi, rekreacijo in turnirji skrbi za športne navdušence.

Klubsko in širše dogajanje na Gorenjskem beležita klubska fotografska in video sekcija, ki fotografije in video posnetke objavljata na dnevno ažuriranem portalu foto.ksk.si in www.zapik.si, poleg tega pa ima KŠK svojo plesno, kolesarsko,tekaško, košarkarsko ter sekcijo v inline hokeju. Sekcije se udeležujejo rekreativnih tekmovanj. Med klubskimi dogodki je najodmevnejši festival Teden mladih, veliko pozornosti pa pritegnejo tudi neformalni informativni dan Študenti dijakom, mladim staršem prijazne Mlade mamice ter četrtkove tematske zabave Četrtkanja in sobotni Glasbeni tematski večeri.
Klub študentov Kranj je med drugim tudi prvi študentski klub v Sloveniji pričel z akcijo ozaveščanja o nevarnostih klopnega meningoencefalitisa in delnim subvencioniranjem cepljenj. KŠK izdaja tudi klubsko glasilo Zapik, brezplačnik, ki ga gorenjski dijaki in študentje najdejo na srednjih šolah, fakulteti, v lokalu ali celo svojem nabiralniku. Zapik.si pa je mladinski portal, na katerem KŠK ažurno spremlja aktualno dogajanje v Kranju.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS