Klub študentov Lendava

 

Upravna enota Lendava – 1057 študentov

Občine: Kobilje, Dobrovnik, Velika Polana, Črenšovci, Odranci, Turnišče, Lendava

KŠL-LEK (Klub študentov Lendava – A Lendvai egyetemisták klubja) je nepolitično, neprofitno, prostovoljno združenje s pravno obliko društva, ki zadovoljuje potrebe študentov in dijakov na območju upravne enote Lendava. Glavni nameni društva so povezovati mlade tako na nacionalni kot tudi mednarodni ravni, predstaviti študente občine Lendava Sloveniji in tujini, skrbeti za dobrobit študentov na socialnem, kulturnem, športnem in drugih področjih, seznanjati študente s svojimi pravicami in se boriti za njihovo upoštevanje.

Klub izvaja razne projekte. Najbolj odmeven socialni projekt je »KŠL obdaruje«, kjer v mesecu decembru zbirajo rabljene igrače za socialno ogrožene otroke, jim pripravijo darila ter jih za božič tudi presenetijo. Projekt »KŠL miga«, vzpodbuja študente in dijake, da ne pozabijo na svoje zdravje. Tako jim vsak ponedeljek in petek nudijo brezplačno rekreacijo v športnem centru Lendava, kjer lahko igrajo odbojko in badminton.

V njihovem novem Mladinskem kulturnem inkubatorju – Mansardi, ki so ga skupaj z Mladinskim svetom Lendava in prostovoljci obnovili, prirejajo razne okrogle mize, forume, filmske večere, stand up komedije ter seveda razne koncerte, tradicionalno prireditev Halloween Brucovanje ter Predizbor za Rock Otočec.

Med že tradicionalne projekte uvrščajo tudi festival Open Smile Jam, ki se odvija v bližini Lendave. Cilj festivala je spodbujati mlade neuveljavljene glasbene skupine k ustvarjanju. Dajejo jim tudi možnost, da se pokažejo pred domačo publiko. Vsako leto povabijo tudi nekoliko bolj znane skupine, ki naredijo pravi žur.

To, po čem jih poznajo vsi ostali klubi ter študenje po Sloveniji, pa sta madžarščina ter znameniti BOGRAČ. Študentski Bogračfest je projekt, ki ga izvajajo v Mariboru, v letu 2012 pa so dogodek prvič organizirali tudi v Ljubljani. Študentski klubi tekmujejo v kuhanju bograča, kjer na koncu komisija najboljšim podeli tudi nagrade. Vedno več študentov po Sloveniji pa spoznava tudi najpomembnejše lendavske besede, kot so »egeszsegedre«, »sör«, »bor« ter »odi na FRÖČ«.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS