Klub študentov občine Koper

Upravna enota Koper – 2219 študentov

Občina: Koper

Klub študentov občine Koper (KŠOK) je nepolitično in prostovoljno združenje posameznikov, ki v okviru društva zadovoljuje potrebe študentov in dijakov na območju Upravne enote Koper. Delovanje KŠOK-a je zelo široko, saj skuša zadovoljiti potrebe preko 2200 koprskih študentov. Namen KŠOK-a je predstavljati študente Upravne enote Koper v Sloveniji in tujini in skrbeti za dobrobit članov na socialnem, kulturnem, športnem in drugih področjih, ki so ključnega pomena za njihovo dobrobit. Cilji društva so izboljšanje socialnega položaja članov, njihovo spodbujanje k udejstvovanju na športnem in kulturnem področju, skrb za njihovo izobraževanje, zagotavljanje pogojev za kvalitetno preživljanje prostega časa, skrb za njihovo splošno obveščenost in drugi cilji, katerih namen je nuditi kvalitetnejšo študijsko obdobje. Za dosego navedenih ciljev KŠOK večji del programa izvaja pod okriljem petih resorjev in dveh sekcij, ki na različnih področjih pozitivno vplivajo na življenje študentov in dijakov: Resor za kulturo, Resor za socialo, Resor za izobraževanje, Resor za šport, Resor za mednarodno sodelovanje, Video sekcija in Koprska dijaška sekcija. Čez celo leto KŠOK organizira preko 100 dogodkov, med katerimi so najbolj poznani Festival JEFF, Oživela ulica, Ulice pripovedujejo, Snegfest, Izmenjava oblek, Maturant, kam naprej?!, Poti domišljije,  KulturKŠOK@PiNA, Glove Parade, Zlomi si nogo in mnogo drugih, članom pa klub nudi tudi redne programe, ki vsebujejo preko 50 izobraževalnih tečajev ter veliko število raznih subvencij športnih, kulturnih in izobraževalnih aktivnosti in še mnogo drugega.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKIS