Klub študentov občine Trebnje

 

Upravna enota Trebnje – 1029 študentov

Občine: Trebnje, Šentrupert, Mokronog

Klub študentov občine Trebnje deluje na področjih kulture, umetnosti, vzgoje, izobraževanja, športa, šolstva in sociale, v različnih oblikah in na prostovoljni bazi povezuje in združuje študente in dijake na področju Upravne enote Trebnje. Z organizacijo različnih prireditev in dejavnosti skrbi za množičnost in popularizacijo kulture in glasbe, razvija kulturo in ustvarjalnost, skrbi za dvig kvalitete dela in dejavnosti članov in sekcij društva, skrbi za razvoj športa in rekreacije študentov in dijakov, skrbi za povezovanje s podobnimi organizacijami, šolami in fakultetami.

Klub ima svoje prostore, v katerih svojim članom vsakodnevno nudi brezplačen dostop do interneta, družabne igre, namizni nogomet, pikado in s tem skrbi za kvalitetno preživljanje prostega časa mladih.
Vizija Kluba študentov občine Trebnje je nadaljevati delo in projekte, ki jih že izvajajo, obenem pa bodo odprti za interese in pobude mladih, ki bodo zadovoljevale njihove želje.
Študentski vikend inteligence in cvička (ŠVIC) je projekt Kluba študentov občine Trebnje, ki je v minulih sedmih letih postal največji študentski festival na Dolenjskem. Festival je bil poimenovan Študentski vikend inteligence in cvička, ker poteka cel vikend, namenjen je predvsem študentom, ki jih povezujemo z inteligenco in seveda promociji cvička, ki uspeva v njihovem okolišu. Vsako leto se neokrnjena narava turistične kmetije v okolici Trebnjega spremeni v zbirališče druženja in zabave željnih mladih in mladih po srcu. Preko dneva se odvijajo športni turnirji (turnir v košarki, malem nogometu in odbojki na mivki), razne delavnice (body painting, Tour the ŠVIC, srečelov, tarok, družabne igre, slip n slide, bodypainting, tečaj salse, polet z balonom, ŠVIC frizer in zabavne igre med študentskimi klubi), večerne urice pa popestrijo znane glasbene skupine, plesne skupine ter druge atrakcije.
Med novoletnimi počitnicami dijaki vsako leto pripravijo tedensko dogajanje, da popestrijo tudi ostalim počitniško dogajanje. Predvsem se zavzemajo za zdrav duh v zdravem telesu. Letos so se udeležili bowlinga, smučanja in drsanja. Športne dneve pa so dopolnili še družabni večer, LAN party in Movie night.
Ostali projekti kluba zajemajo potopisna predavanja, plesne tečaje, tajski boks, aerobiko, brucovanje, tečaj timskega dela, bowla party, lan party, filmske večere, kulturne glasbene in gledališke večere, zimovanje, izlete in smučanje.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS