Klub študentov Ruš, Selnice in Lovrenca

 

Upravna enota Ruše – 668 študentov
Občine: Ruše, Selnice ob Dravi, Lovrenc na Pohorju
V letu 2011 ustanovljen klub  študentov Ruš, Selnice in Lovrenca  je popolna novost v omenjenih treh občinah, ki so nekoč že tvorile skupno enoto.  Ideja o ustanovitvi kluba se je porodila v letu 2010 predvsem zaradi pomanjkanja dogodkov, ki bi privabili mlajšo populacijo.  Skupina študentov je obdobje Kursa začela  z otvoritvenim koncertom in nadaljevala s športno-izobraževalnimi dogodki.  To se je izkazalo za koristno in tisto, kar je manjkalo. S takšnim tempom in na ta način želijo nadaljevati in ponuditi še več.  Zato  aktivno umeščajo  svoj program v občinske dogodke in si prizadevajo za čim boljše  sodelovanje z okoliškimi društvi in študentskimi klubi.  Študentom želijo ponuditi čim več ugodnosti in dogodkov, ki se bodo odvijali v njihovi okolici in jim omogočili koristno preživljanje prostega časa.
V okviru regionalno najuspešnejšega festivala Letni oder, ki se odvija avgusta, so imeli letos prvič lasten Kurs oder. V prostorih novega mladinskega centra so pripravili štiri dogodke.  Potopisno predavanje,  filmski večer, kjer so se predstavili mladi režiserji  iz okoliških krajev, koncert Emkeja in poker turnir. Želeli so pokriti čim več področij in tako ugoditi čim večjemu številu ljudi.  V prihodnje želijo študenti ponudbo dodatno razširiti in tako privabiti še več mladih k sodelovanju in soustvarjanju bodočih programov Kurs odra.
Poleg najodmevnejšega projekta Kurs odra so sodelovali tudi v okviru Jezernikovih dni. V Lovrencu na Pohorju, na občinskem prazniku v Selnici ob Dravi, so gostili vedno popularnejšo makedonsko skupino Superhiks, sodelovali v sklopu mariborskega festivala Lent ter organizirali več potopisnih predavanj.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS