Klub zgornjesavinjskih študentov

 

Upravna enota Mozirje – 926 študentov

Občine: Solčava, Luče, Mozirje, Gornji Grad, Rečica, Nazarje in Ljubno

Klub Zgornjesavinjskih študentov (KZSŠ) je edina delujoča študentska organizacija v Zgornje Savinjski dolini.  Klub deluje v sedmih občinah, sedež kluba pa ima v občini Ljubno. Območje, ki ga klub pokriva, šteje okrog 900 študentov.

Klub je bil ustanovljen že davnega leta 1961, s takratnim imenom Zgornjesavinjski študentski klub.

KZSŠ deluje na področju izobraževanja, sociale in kulture, športa in pa tudi zabave. Na področju sociale in kulture prireja predavanja na temo socialnih zadev, monokomedije in gledališke predstave in sodeluje na dobrodelnih prireditvah. Pri izobraževanju prireja sejem izobraževanja in jezikovne tečaje. Veliko je športnih dogodkov, kot npr. nogometni, košarkarski, odbojkarski in pikado turnirji.

Največji projekt pa je festival Flosfest, ki vsako leto privabi okoli 4000 mladih in mladih po duši. Na festivalu je poskrbljeno za dnevni športno-zabavni program z animacijami, v večernem delu pa se predstavijo mlade rock skupine, ki so predskupine uveljavljenim skupinam iz Slovenije in tujine. V letu 2012 bodo praznovali 10. obletnico Flosfesta. Klub poleg tega organizira brucovanje, Rockžure in piknike, aktiven pa je tudi izven doline.  Sodeluje na Škisovi tržnici in prireja žur KZSŠ-ja v Ljubljani.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS