Koncert ob izidu kompilacije Lignit 3

Šaleški študentski klub po dvanajstih letih zopet izdaja kompilacijo velenjske glasbene scene LIGNIT 3 in jo premierno predstavlja na Letnem kinu ob Škalskem jezeru v Velenju. Premiero bosta pospremila dva predstavitvena koncerta, ki obetata bogato mešanico glasbenih ritmov velenjske glasbene scene.

Začetki Lignita segajo v leto 1998, ko je na pobudo treh velenjskih glasbenih navdušencev izšel LIGNIT 1, s predstavljenimi enajstimi glasbenimi skupinami. Leta 2002 je na dveh zgoščenkah s kar tridesetimi sodelujočimi glasbenimi zasedbami izšel LIGNIT 2, ki je bil dopolnjen z multimedijo ter mp3 posnetki.

Izid kompilacije LIGNIT 3 bo predstavljen v petek, 4. julija, in v soboto, 5. julija, ob 20. uri. Gre za predstavitev velenjske glasbene scene, na kateri z avtorskim komadom na dveh zgoščenkah sodeluje približno štirideset lokalnih glasbenih izvajalcev. Na kompilaciji so tako zajete številne zvrsti, kot so: rock, metal, rap, hip-hop, jazz, reggae in elektronska glasba.

Petek bo večer hip-hop-a in elektronike, sobotni večer pa bo v znamenju rocka ter jazz-a, ki bo zazvenel pred Mozaikom v Velenju, s pričetkom ob 19. uri.

 

Vabljeni! 

 

Do več informacij o dogodku lahko dostopate preko:

Facebook strani:LIGNIT 3

Spletne strani:www.lignit.si

Facebook dogodka:Koncert ob izidu kompilacije LIGNIT 3

Promo videa:Koncert ob izidu kopilacije Lignit 3

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS