KONEC ŠTUDIJA? NI PANIKE!

Tudi ti zaključuješ s študijskim procesom? Se sprašuješ, kaj storiti, ko izgubiš študentski status? Kako z zaposlitvijo in kje iskati nadaljnje informacije? Če je tvoj odgovor vsaj na eno vprašanje ja, potem si na pravem mestu!

 

 

Pred vami je knjižica, ki ponuja odgovore na ključna vprašanja ob zaključevanju študija in prehajanju v samostojnost.

 

 

Ob podpori, mentoriranju in financiranju javnega zavoda Mladi zmaji, Mestni inkubator 2021 – Kaj je dobro in je lahko še boljše – Program za uresničevanje idej mladih v Ljubljani, so študentke socialne pedagogike za vse vas (in nas), ki zaključujete z izobraževanjem, pripravile vodič Konec študija? Ni panike!

 

 

Želijo, da se z izzivi, ki jih prinaša odraščanje, soočamo odločneje, pogumneje in predvsem bolje informirani. V knjižici lahko tako najdete informacije o različnih oblikah pravnega in socialnega statusa, o tem, kaj storiti takoj ob poteku študentskega statusa, kako urediti zdravstveno zavarovanje, kako se lotiti vprašanj o prvi zaposlitvi, na kaj je dobro biti pozoren ob reševanju stanovanjske problematike, in še in še. V zadnjem delu pa upamo, da najdete tudi kakšno uporabno informacijo o tem, kako lahko poskrbite za najrazličnejša udejstvovanja in posledično krepite boljše počutje. Navedene informacije in povezave so trenutno aktualne, a ob kasnejšem prebiranju morda ne bodo več dostopne. Vseeno pa je knjižica zasnovana tako, da nudi okvir in usmeritev, kje brskati za aktualne informacije, njen največji doprinos pa vidimo v tem, da na enem mestu strne vse pomembnejše teme tega obdobja in tako nas mlade spodbuja v nadaljnje samostojno življenje.

 

 

Naše glavno sporočilo je, da zmorete in da pravzaprav vsi zmoremo, vsak po svoje. S temi informacijami na kupu pa, upamo, malo lažje.

 

 

Želimo ti prijetno informiranje!

 

Priloga:

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS