Konferenca (Y)our future prvič tudi v Sloveniji

Statistika o brezposelnosti se je v preteklih mesecih začela izboljševati in kaže, da se bo perspektiva mladih v Sloveniji na področju zaposlovanja, v kolikor se bo trend nadaljeval, izboljšala. Vsekakor pa je še vedno izredno pomemben aktiven pristop k iskanju zaposlitve, dejavnost nacionalnih, regionalnih in lokalnih institucij s področja zaposlovanja pa lahko mladim postopek olajša, z ustreznimi mehanizmi pa doprinese k povečanju zaposlovanja.

V Slovenijo prav s tem namenom letos prvič prihaja konferenca evropske iniciative (Y)Our Future, katere nameni so boj proti brezposelnosti mladih, prizadevanje za opolnomočenje mladih, večanje njihove zaposljivosti, odpiranje novih delovnih mest in ustvarjanje priložnosti za delo in zaposlitev.

(Y)Our Future Slovenia prvo konferenco pripravlja to sredo, 21. oktobra, med 11. in 15. uro v Regijskem študijskem središču v Celju.

Iniciativo je na pobudo JCI (Junior Chamber International, Inc.) v Slovenijo preselila mlada in zagnana ekipa, ki letos tako pripravlja prvi projekt v Sloveniji. Na konferenci bodo sodelovali gosti iz gospodarstva in javnega sektorja, strokovnjaki za upravljanje s človeškimi viri in predstavniki lokalnih oblasti.

Čez dan bodo potekale različne delavnice in okrogle mize, mladi pa se bodo lahko udeležili tudi individualnega kariernega svetovanja. Konferenco bo otvorila Tatjana Dokl, vodja Sektorja za spodbujanje podjetništva, inovativnost in tehnološki razvoj iz Javne agencije Spirit, v okviru panelnih razprav pa bosta na temo kompetenc, ki jih podjetja iščejo pri mladih, spregovorila Miran Gracer (direktor Grafike Gracer in predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Celje) ter Franc Preložnik (direktor ETRA in predsednik Kluba podjetnikov Zlatorog Celje), na temo mladih podjetnikov in inovativnih idej pa Staš Stankovič (LumuLabs) in Blaž Zafošnik (Viar).

Pri predavanjih in delavnicah bodo sodelovali Adecco H.R., Območna služba Celje Zavoda RS za zaposlovanje, Območna obrtno-podjetniška zbornica Celje, Mrežni podjetniški inkubator Vrelec, Razvojna agencija Savinjske regije in Zveza študentskih klubov Slovenije. Konference se udeležuje 70 mladih iz celjske regije in okolice.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS