Kri darovalo 1097 krvodajalcev

Študentska krvodajalska akcija Častim pol litra! je ponovno presegla pričakovanja organizatorjev, saj je kri darovalo kar 1097 krvodajalcev, kar je največ doslej. V Študentski organizaciji Slovenije (ŠOS) smo ponosni, da se število mladih na vsaki akciji povečuje in so v tako velikem številu pripravljeni pomagati sočloveku.

Študentska krvodajalska akcija, ki jo organizira Študentska organizacija Slovenije skupaj s študentskimi organizacijami univerz v Ljubljani, Mariboru, na Primorskem in Zvezo študentskih klubov Slovenije (ŠOU v Lj, ŠOUM, ŠOUP in Zvezo ŠKIS) in v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije ter Zavodom RS za transfuzijsko medicino, poteka že vrsto let spomladi in jeseni. V zadnjih treh letih se je število krvodajalcev podvojilo, s čimer dokazujemo, da se krvodajalstvo med mladimi širi in s tem ohranja slovenska krvodajalska tradicija. Zato velja tudi že povabilo na naslednji študentski krvodajalski teden, ki bo potekal od 6. do 10. oktobra 2014.

Predsednik ŠOS Žiga Schmidt, ki je tudi sam večkratni krvodajalec, je ob tem dejal: »Zahvaljujem se vsem, ki so prisluhnili našemu pozivu in se v tako velikem številu udeležili krvodajalske akcije. Žal je vse prevečkrat za ohranjanje življenja ali zdravja potrebna tudi kri krvodajalcev in takrat smo lahko veseli, da so okoli nas ljudje, ki so za sočloveka pripravljeni darovati del sebe. S to akcijo želimo v mladih zbuditi čut za pomoč in dobrodelnost ter izbrisati strah pred darovanjem krvi. Opazili smo namreč, da kdor kri daruje enkrat, jo bo zagotovo še kdaj, saj je občutek, da si s tem nekomu pomagal, zelo dober.«

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS