10464162 10152752328529385 519373242147946151 n

Le še nekaj mesecev nas loči do simulacije OZN

Društvo za spodbujanje in razvoj mednarodnih odnosov MEOS intenzivno nadaljuje s pripravami na projekt SiMUN 2015. Gre za simulacijo delovanja Organizacije Združenih narodov, ki bo potekala v Ljubljani med 22. in 26. septembrom 2015. Projekt, ki bo letos potekal že osmič, z vsakim novim letom pridobiva na kredibilnosti in mednarodni prepoznavnosti.

Vsako leto se projekta SiMUN udeleži okoli 80 mladih delegatov iz vseh koncev sveta, ki so željni razprave o perečih problemih mednarodne skupnosti ter zavezani spoznavanju drugih kultur in sklepanju novih prijateljstev.

Trenutno se del organizacijske ekipe posveča naboru udeležencev. Prijave za vodje odborov so se že zaključile, zainteresirani za sodelovanje v krizni ekipi pa se lahko še vedno prijavijo. Prav tako je odprt tudi prvi, t.i. ”early bird” val prijav za delegate Varnostnega sveta, Sveta za človekove pravice in Afriške unije ter za člane novinarske ekipe. Tričlanska novinarska ekipa bo skupaj z urednikom in fotografom skrbela za poročanje o dogajanju in ustvarjala časopis SiMUN Times. Prvi val prijav, ki ga zaznamuje nekoliko nižja prijavnina, bo odprt do 31. maja. Od 8. do 30. junija pa bodo prijave za delegate in novinarje ponovno odprte za tiste, ki bodo zamudili prvi rok.

Upoštevajoč lanskoletno pozitivno izkušnjo so se organizatorji tudi letos odločili tujim delegatom ponuditi možnost bivanja v prenovljenem Domu D na Kardeljevi ploščadi. Lokacija je nadvse priročna, saj se Dom D nahaja v neposredni bližini poslopja Fakultete za družbene vede, kjer bo simulacija potekala. Ker pa si želijo tujim mladim obiskovalcem poleg Ljubljane približati tudi druge kotičke Slovenije, je zadnji dan predviden izlet na slovensko obalo, kjer si bodo udeleženci imeli priložnost ogledati Piran ter druge znamenitosti in lepote slovenske obale.

Več informacij in podatkov o društvu, konferenci in pogojih za prijavo lahko poiščete na spletni strani: www.meos.si/simun ali pa jih naslovite na simun.meos@gmail.com.