Letos Škisova tržnica Maribor na novi lokaciji!

Zveza ŠKIS je združila moči s ŠOUM-om, zato vam 1. oktobra pripravljamo zanimivo in pestro prireditev, imenovano Pozdrav študentom! Dnevni del med 12.00 in 18.00 bo postregel z že četrto  Škisovo tržnico Maribor, ki se bo tokrat odvijala na  pomožnem igrišču Železničar pri Dvorani Tabor. Poleg raznolikih  stojnic študentskih klubov celotne Slovenije, kjer bodo klubi predstavili svojo kulturo in kulinariko, smo pripravili tudi športno, zabavno in animacijsko dnevno dogajanje:  igro gladiator, bungee trampolin, simulator surfanja, ameriški nogomet, zorbing nogomet, paintball … Dogajanje bo še dodatno popestril DJ – vstopnine na dnevnem dogajanju ni, zato pridi in čagaj z nasmehom!

Zvečer pa se dogajanje preseli na ŠTUK, kjer nas bodo v okviru Velike otvoritvene zabave navduševali Bajaga i Instruktori, še prej pa nas bodo ogreli  Can of Bees. Vstopnina: študentje do 23.00 konzumacija 2 EUR (na šanku boste prejeli pijačo), po 23.00 vstopnina 2 EUR, ostali 4 EUR.

Na relaciji Tabor – Štuk bo cel dan organiziran brezplačen avtobusni prevoz (avtobus bo stal na vseh postajah v smeri Štuk – Tabor, medtem ko na poti Tabor – Štuk ne bo pobiral na vmesnih postajah)!

Čagaj z nasmehom! Se vidimo 1. oktobra v Mariboru!

 

Daljši opis prireditve:

 

Ime: Pozdrav študentom (Škisova tržnica Maribor 2013 in VOZ, Velika otvoritvena zabava)

Organizatorja: Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS) in Študentska organizacije univerze v Mariboru (ŠOUM)

Kraj dogajanja: pomožno igrišče Železničar (Dvorana Tabor) ter ŠTUK

Datum dogajanja: 1. oktober 2013

 

Trajanje prireditve: 12.00–18.00 dnevni del, od 22.00 naprej večerni del

  1. Pozdrav študentom se bo v takšni obliki odvijal prvič letos, združil pa bo dva velika in prepoznavna študentska dogodka, in sicer  Škisovo tržnico Maribor ter  VOZ, Veliko otvoritveno zabavo.

Škisova tržnica Maribor je projekt Zveze študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS), ki bo letos v Mariboru potekala že četrtič. Gre za enodnevno prireditev na prostem za mlade, ki jo Zveza ŠKIS v sodelovanju z vsemi lokalnimi študentskimi klubi pripravi v začetku študijskega leta. Prireditev je dobila ime po raznovrstnih stojnicah študentskih klubov, ki predstavljajo svoje projekte in lokalne posebnosti svojih krajev. Klubi se predstavljajo še z domačo obrtjo, kulturnimi in turističnimi značilnostmi, domačo kulinariko in običaji ter na ta način poskrbijo za pravo doživetje naše Slovenije na enem mestu. Študentski klubi ustvarijo raznovrstno »tržnico« slovenskih narečij, običajev ter hkrati homogenost majhnega slovenskega naroda. Poleg predstavitve klubov poteka tudi bogat animacijski in kulturni program tako na glavnem odru kot tudi na celotnem prireditvenem prostoru.

Večerni del letošnje leto pripada  Veliki otvoritveni zabavi (VOZ), ki jo vsakoletno organizira Študentska organizacija Univerze v Mariboru. Letos bodo na ŠTUKU gostili skupino Bajaga i Instruktori, publiko pa bodo ogrevali Can of Bees.

Pomembnost prireditve se kaže v medsebojnem povezovanju študentskih klubov in regij ter v obisku mnogih županov in drugih pomembnih osebnosti, ki na ta dan pridejo v Maribor.

 

Dnevni program (12.00–18.00):

• predstavitev klubov na stojnicah,

• uradna slovesna otvoritev,

• sprejem gostov na regijskih otočkih,

• spremljevalni program na celotnem prizorišču in

• program na glavnem odru,

• športne in adrenalinske igre.

 

Večerni program (od 22.00 naprej):

Can of Bees in

Bajaga i Instruktori.

 

Na relaciji Tabor – Štuk bo cel dan organiziran brezplačen avtobusni prevoz (avtobus bo stal na vseh postajah v smeri Štuk – Tabor, medtem ko na poti Tabor – Štuk ne bo pobiral na vmesnih postajah)!

 

ST_MB_2013_vabilo_igre.doc
Press_kit.docx

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS