Literarni natečaj: Pomlad v mestu

V okviru projekta Sejem rabljenih učbenikov, ki bo potekal v začetku septembra, in je namenjen dijakom in njihovim staršem, Zveza ŠKIS objavlja tudi literarni natečaj za dijake na temo “Pomlad v mestu”.

Ob zaključku aktualnega šolskega leta se na Zvezi ŠKIS že pripravljajo na začetek novega, in sicer s tradicionalnim projektom, ki je namenjen dijakom in njihovim staršem, Sejmom rabljenih učbenikov, ki bo potekal 6. in 7. septembra 2013 v ljubljanskih Križankah. V okviru projekta poteka tudi literarni natečaj za dijake na temo »Pomlad v mestu«.

Sejem rabljenih učbenikov je dvodnevni projekt Zveze študentskih klubov Slovenije, kjer lahko dijaki ob začetku šolskega leta poiščejo in nakupijo rabljeno ugodno literaturo za prihajajoče šolsko leto. Dijaki, ki so letnik zaključili pa imajo možnost, da svoje učbenike na sejmu, brez kakršnega koli dodatnega stroška, tudi prodajo. Namen projekta je tako finančno in logistično olajšati nakup učbenikov tako dijakom kot tudi njihovim staršem, saj se zavedamo, da so šolske potrebščine vedno dražje, novo literaturo pa si lahko privošči vedno manj družin.

V okviru projekta bodo potekale tudi zanimive in uporabne delavnice za mlade ter pester glasbeno-kulturni program.

Zveza ŠKIS pa razpisuje tudi literarni natečaj za dijake na temo »Pomlad v mestu«, kjer vabi vse zainteresirane, da s haikujem ubesedijo, kaj jim pomeni pomlad, kako jo zaznavajo v svojem kraju, kaj jih spominja na njo ter njihove spomine na pomlad.

Rok za oddajo je 30. junij na elektronski naslov tamara.mesko@skis-zveza.si. Nagrada za najboljši haiku znaša 50 EUR. Vsi prispevki bodo razstavljeni na dogodku.

Vabljeni k sodelovanju na natečaju in da se nam pridružite jeseni na Sejmu rabljenih učbenikov v Križankah.