service jam

Ljubljana Service Jam: 48 ur, da rešiš svet!

Med 26. in 28. 2. bo v prostorih MESIja na Letališki cesti 3c v Ljubljani potekal že trinajsti Global Service Jam, tridnevna mednarodna delavnica storitvenega oblikovanja, na kateri se bodo udeleženci z metodami “design thinkinga” na zabaven način naučili prepoznati probleme, jih s terenskim delom analizirati, poiskati možne rešitve za zadovoljitev potreb uporabnikov, preveriti, ali te delujejo tudi v praksi, ter jih pretvoriti v delujoče prototipe novih storitev, ki izboljšujejo kakovost življenja – vse to v samo 48 urah!

Jam? A ni to nek krompir?

Jam je veliko več kot le sladki krompir ali marmelada. Jam je soustvarjalni način dela, pri katerem se (tako kot pri jamanju v glasbi) na kup zberejo ljudje z različnimi izkušnjami in znanji ter na dano temo skupaj ustvarijo nekaj novega – v tem primeru nove storitve, ki rešujejo vsakodnevne težave.

Jami potekajo po principu “Learning by doing.” in “Doing, not talking.” in drugih orodjih, ki jih bodo udeleženci spoznali in jim bodo prišla prav tako pri delu kot tudi v vsakdanjem življenju.

Kaj boš odnesel/a domov?

V 48 urah se bodo udeleženci s praktičnim delom naučili razvijati ideje z orodji storitvenega oblikovanja in oblikovalskega razmišljanja (“design thinking”), raziskovanja potreb uporabnikov, celostnega oblikovanja storitev in pisanja „business canvas“ poslovnih modelov.

Domov bodo odnesli tudi osveženo znanje angleščine, lepe spomine, okrepljene smejalne mišice, kontakte novih prijateljev, super ideje za projekte ter novo spoštovanje do lego kock, post-it listkov in piskajočih gumijastih piščancev.

Komu je delavnica namenjena?

Vsem! Storitveno oblikovanje ni le za oblikovalce – ravno nasprotno: uspeh kreativnih ekip, ki se bodo spopadale z izzivi, bo odvisen od raznolikosti članov in sposobnosti timskega dela med njimi. Vsak tako k mizi prinese svoj pogled na svet in težave osvetli iz novega zornega kota.

Da bi se nam pridružil/a, ne potrebuješ nobenega predznanja, le odprto glavo, vedoželjnost in željo po reševanju problemov. Če si se že kdaj znašel/a v čakalnici upravne enote in pomislil/a „Tole bi pa nekdo moral malo boljše urediti,“ si že naredil/a prvi korak k temu, da postaneš jammer/ka!

Prijave:

Na Ljubljana Service Jam se lahko prijaviš preko spletne strani – če pohitiš, lahko še ujameš earlybird vstopnice, ki stanejo 21,82 eur / 32,12 eur (do 16. 2.), po redni ceni pa bodo na voljo za 10 eur več. V kotizacijo je vključen ves pisarniški material, hrana (poskrbljeno bo za vse obroke, z izjemo kosila v soboto), prostor (MESI) ter morda celo kakšno presenečenje.

Na spletni strani izveš tudi več o poteku dogajanja, seveda pa se organizatorju lahko pridružiš tudi na FB strani, kjer si lahko ogledaš utrinke iz preteklih Service Jamov.

 

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS