Ljubljana Startup

Ljubljana Startup, ki bo drugi po vrsti, bo letos potekal med 24. in 26. majem v Tehnološkem parku Ljubljana. Cilj Ljubljana Startup vikenda je tudi združevati mlade ljudi iz različnih strok in ustvarjati zametke uspešnih startup zgodb.

Na dogodku bodo prisotni številni mentorji, bivši podjetniki leta, dobitniki gazel in strokovnjaki, ki bodo udeležencem z znanjem in izkušnjami pomagali na poti do prototipnega izdelka ali storitve. Med njimi so udeležbo kot mentorji ali člani komisije potrdili že svetovalec podjetjem v okviru Kluba Poslovni angeli Slovenije Blaž Kos, Kristjan Pečanac iz startup šole Hekovnik, direktor podjetja ThirdFrameStudios (3fs) Andraž Logar in predstavniki družbe za upravljanje tveganega kapitala RSG Kapital.

Število odprtih mest smo letos močno povečali. Poleg večjega števila udeležencev, ki bodo poskrbeli za še boljše vzdušje in več povezovanja kot lansko leto, je letošnja novost tudi nova lokacija. Drugi Ljubljana startup vikend se namreč seli v blok B v Tehnološkem parku Ljubljana, kjer bodo za vse udeležence in mentorje zagotovljeni najboljši pogoji za uspešno razvijanje poslovnih idej.

Vodja projekta Alen Faljić: Zagotavljamo prostor, kjer se mladi srečajo, spoznajo in preizkusijo svoje ideje

»V Ljubljana Startupu se ukvarjamo predvsem s problemom, da so fakultete v Ljubljani razpršene po celem mestu, zato smo študentje različnih fakultet nepovezani. Na primer, študent Ekonomske Fakultete, ki ima idejo za super informacijsko rešitev, ne pozna nobenega študenta Fakultete za računalništvo in informatiko, s katerim bi lahko preizkusil idejo,« pravi prvi mož projekta Alen Faljić in dodaja, da Ljubljana Startup deluje kot tržnica za ambiciozne študente in mlade. »Zagotavljamo torej prostor, kjer se srečajo, spoznajo in preizkusijo svoje ideje.«

Prijavijo se lahko vsi zainteresirani dijaki, študentje in zaposleni, ki želijo pridobiti podjetniške izkušnje. Prav tako ni pomembno s katere stroke prihajajo, lahko so inženirji, programerji, tržniki, dizajnerji ali celo filozofi. Ekipe, ki se bodo sestavljale na začetku vikenda, bodo namreč vključevale udeležence z različnimi znanji. Poslovna ideja ni pogoj za sodelovanje na dogodku.

Kaj je Ljubljana startup?

Ljubljana Startup, ali ljubkovalno LJUP, je tridnevni dogodek ali t. i. startup vikend, ki traja od petka popoldne do nedelje zvečer. V petek popoldne se udeleženci dogodka zberejo in pričnejo s predstavitvami svojih poslovnih idej. Izberejo se najboljše ideje, nato se tvorijo skupine udeležencev z različnimi komplementarnimi znanji, potrebnimi za realizacijo teh idej. Ekipe imajo nato cel vikend čas, da iz osnovne zamisli pripravijo zanimiv prototip, ki ga predstavijo v nedeljo zvečer na zaključnem dogodku pred komisijo. Cilj projekta je združevati ambiciozne mlade ljudi, ki jim je podjetništvo blizu, imajo pa težave pri spoznavanju svojih vrstnikov iz drugih področij in s komplementarnimi znanji. Udeležba na dogodku je tako kot lani brezplačna, prijave že potekajo na spletni strani dogodka: https://www.ljubljanastartup.si/prijava.html

 

Za vprašanja ali pojasnila so vam organizatorji na voljo prek spodnjih kontaktov:

Predstavnik za stike z javnostmi
Dejan Žerdin
dejan.zerdin@ljubljanastartup.si
031 815 871

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS