Medkulturna pestrost jubilejne Škisove tržnice

Na vrata trka prvomajski študijski oddih, ko veliko mladih pred prihajajočimi študijskimi obveznostmi pobegne na krajša potovanja v tujino. V maju pa bo v sklopu največje študentske prireditve pri nas pridih tujine mogoče začutiti tudi na sedmem otočku Škisove tržnice na Kardeljevi ploščadi. Mednarodni otok (ang. International Ocean) je tradicionalno namenjen spodbujanju medkulturnega dialoga med mladimi, izmenjavi raznovrstnih izkušenj in spoznavanju običajev mladih, ki so se na svojo študijsko pot podali v Slovenijo.

Mednarodni otok se nahaja na delu Kardeljeve ploščadi, ki se v večernih urah spremeni v prizorišče elektro odra. Na stojnicah bodo mladi iz Južne Koreje, Madžarske, Hrvaške, Nizozemske in ostalih evropskih držav obiskovalcem skozi tradicionalno kulinariko predstavili svojo kulturo ter jim v sproščenem vzdušju predstavili še druge tradicionalne navade in običaje. Poleg različnih držav se bodo predstavila tudi mladinska društva iz zamejstev in mladinske organizacije, ki se ukvarjajo z mednarodno mobilnostjo. Obiskovalci bodo lahko tako ob obisku otočka prejeli tudi veliko informacij o možnostih mobilnosti, ki jim jih prinaša tujina.

Z Mednarodnim otočkom želi Mednarodni odbor Zveze ŠKIS širiti zavedanje o različnosti in enakopravnosti, pomenu vključevanja, socialne odgovornosti in solidarnosti. Mladim predstavijo tudi pomen prostovoljstva, neformalnega učenja in različne možnosti, ki so jim ponujene na mednarodnem področju, hkrati pa se poudari tudi delo in učinek nevladnega in neprofitnega sektorja, v katerem mladi igrajo zelo pomembno vlogo.

Mednarodna nota in raznolike kulture vsako leto obogatijo dnevno dogajanje in mu doprinesejo nov val energije, partnerji iz tujine pa glas o Škisovi tržnici ponesejo tudi preko meja naše države.

Kontaktna oseba:
Kristina Keber – odnosi z javnostmi