Mednarodni odbor Zveze ŠKIS je eden od vsebinskih odborov Zveze. 

Odbor v prvi vrsti promovira mobilnost med študentskimi klubi na lokalnih ravneh, jim pomaga pri udejstvovanju na mednarodnih aktivnostih, preko nadgrajevanja baze tujih partnerjev pa študentskim klubom in drugim zainteresiranim posameznikom omogoča lažji korak v mednarodno mobilnost. Naš poglavitni namen je osveščanje in promoviranje o priložnostih mednarodne mobilnosti. 

Kaj točno počnemo za dosego tega namena? 

 

Odbor pripravlja mednarodne priložnosti, v katerih na enem mestu zbere in predstavlja aktualne in relevantne priložnosti za kratkotrajno mobilnost mladih. Te vsebine so dostopne tukaj

Vsako leto odbor pripravi Mednarodni otoček na Škisovi tržnici, kjer obiskovalcem tega dogodka predstavi ne samo tuje študente v Sloveniji, temveč tudi organizacije, ki jim lahko pomagajo na poti mednarodne mobilnosti. 

 

Odbor pripravlja tudi dogodke, kjer se lahko spoznavajo mednarodni in slovenski študenti, okrogle mize, kjer se govorci iz različnih sfer dotaknejo raznovrstnih plati mednarodne mobilnosti, občasno izda tudi brošuro z relevantnimi informacijami. Mednarodni odbor je vsako leto na voljo študentskim klubom za pomoč pri izvedbi dogodkov z mednarodno vsebino. 

Mednarodni odbor Zveze ŠKIS si prizadeva tudi vzpostavitev in ohranitev vezi s sorodnimi mladinskimi organizacijami v Sloveniji in po Evropi. Za več informacij o mednarodni mobilnosti mladih vam zato priporočamo ogled katere od spodnjih povezav.

 

 

Mednarodni odbor Zveze ŠKIS lahko kontaktirate preko: mednarodni@skis-zveza.si ali na spodnjem kontaktu vodje.

Mednarodni odbor v študijskem letu 2022/2023 sestavljajo:

Anže Šumah

Viliana Rangelova Vaklinova

Mihael Šmirmaul

Oskar Škulj

Leni Stevanovič

Novice Mednarodnega odbora

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS