unnamed

MENT Ljubljana

V začetku februarja pričakujte moMENT, v katerem se Ljubljana ustavi, prisluhne in razširi oči ob raznovrstnih kombinacijah glasbene in vizualne ustvarjalnosti. V času od 4. do 6. februarja se bo v Ljubljani odvijal MENT Ljubljana – festival in konferenca, ki predstavlja kopico mednarodno uveljavljenjih in domačih glasbenikov, številne vizualne umetnike in okoli 200 glasbenih profesionalcev.

MENT je glasbeni showcase festival in izjemen vizualni dogodek, predvsem pa je v koraku z mednarodnimi smernicami glasbene industrije ter tako ponuja odlično priložnost za izobraževanje na področju distribucijskih in digitalnih tehnologij. MENT mreži glasbo, umetnost, ustvarjalnost in medijsko tehnologijo, jih povezuje in o njih razpreda. Svojo geografsko umeščenost obrača v svoj prid, se ponosno kiti s sicer majhno, a unikatno, živahno in razvejano domačo sceno ter najavlja skrbno izbrane visoko profilirane mednarodne goste in nove glasbene talente »od Balkana do Baltika in onkraj«.

Na transverzali Kino Šiška – Metelkova mesto – K4, se bo v okviru tridnevnega dogodka na skupaj kar 8 odrih predstavilo prek 40 nastopajočih, izbranih tudi iz bazena čez 200 na javni poziv prijavljenih glasbenikov. Več o nastopajočih si lahko preberete tukaj. Dogodek je zamišljen kot showcase z mladimi talenti, kot festival z resno programsko usmeritvijo in skrbno izbranimi mednarodnimi glasbenimi gosti ter kot konferenca glasbene industrije, kjer svoja znanja in izkušnje širijo glasbeni profesionalci. Na konferenčnem delu festivala se bo predstavilo kar 200 glasbenih profesonalcev (agentov, vodij založb, promotorjev, organizatorjev, menedžerjev in medijskih predstavnikov).

MENT pa je unikaten tudi v evropskem kontekstu, saj v sodelovanju s kolektivom Multipraktik vabi izredne vizualne ustvarjalce. MENT obljublja vizualne presežke, med katerimi so zaenkrat izpostavljeni Bitbanger Labs, ki so razvili napravo za svetlobno risanje Pixelstick in z njo, ko so se leta 2013 predstavili na Kickstarterju, osupnili vse. V Ljubljano prihajajo tudi Jono Brandel & Lullatone studios, izumitelji preproste prenosne opreme z izjemnimi možnostmi za ustvarjanje animacije in zvoka – Patatap. Na festivalu bo spregovoril tudi režiserski kolektiv MEGAFORCE, ki je režiral spote za imena kot so Metronomy, Tame Impala, Madonna in Kid Cudi. Robert Henke je soustvarjalec enega najbolj uporabljanih računalniških programov za glasbeno ustvarjanje Ableton Live. Ta vidik svojega ustvarjanja bo predstavil na razgovoru v okviru MENT konference. Moč pa si bo tudi ogledati odlomke dokumentarca Unsound, režiserja in producenta z imenom Count (Mikael Eldridge), ki preučuje vpliv brezplačne kulture interneta na ustvarjalce.

Early bird vstopnice so na voljo do 12. januarja, pravočasno pa si jih lahko zagotovite tukaj. Več o dogodku si preberite na spodnjih povezavah.

– Facebook MENT Ljubljana
www.ment.si