Sejem

Mladi starši, pozor: prihaja sejem rabljene otroške opreme!

Ekonomski položaj študentskih družin je dokaj neugoden, saj v večini primerov študenti starši soočajo s prenizkimi dohodki, stanovanjskimi in študijskimi težavami. Študij in delo je težko usklajevati, situacija mladih staršev pa je še dodatno otežena. Zveza ŠKIS preko projekta Škisova štorklja vsako leto obvešča mlade družine o možnostih in ugodnostih, ki jim pripadajo, pripravlja delavnice, druženje in zabavo zanje, preko tematskega natečaja pa jih tudi obdaruje. Dobra priložnost za mlade starše je tudi sejem rabljene otroške opreme, kjer si lahko po ugodnih cenah zagotovijo opremo, ki jo potrebujejo. 

Status študentskih družin v slovenski zakonodaji zaenkrat še ni opredeljen, študenti starši pa so zato pogosto obravnavani kot ostali starši. Študentkam mamicam sicer pripadajo ugodnosti, ne glede na to, ali imajo status študentke ali ne: otroški dodatek, pomoč za opremo novorojenca in eno leto starševskega dodatka. Pomembno pa je, da so mlade družine o teh in o drugih ugodnostih tudi primerno informirane.

Zveza ŠKIS zato vsako leto v okviru projekta Škisova štorklja obvešča mlade družine o možnostih in ugodnostih, ki jim pripadajo, pripravlja delavnice, druženje in zabavo zanje, preko tematskega natečaja pa jih tudi obdaruje s praktičnimi nagradami.

Dobra priložnost za mlade starše je tudi sejem rabljene otroške opreme, ki ga organizira Mogenas d.o.o. Letos bo sejem potekal od 18. do 19. aprila v Ljubljani, na Dunajski 125 (Bivši Merkur pri AMZS).

Na sejmu bodo starši imeli možnost dobiti rabljeno otroško opremo po bistveno nižjih cenah ali pa prodali opremo, ki je ne potrebujejo več. Rabljeno otroško opremo (otroška avto oprema, vozički in nahrbtniki za nošenje otrok, otroška kolesarska oprema, spalni program) je možno oddati tudi že v tednu pred sejmom, vsak dan med 15.00 in 16.30, v petek, 17. aprila pa od 15. do 20. ure. Več informacij o sejmu je na voljo tukaj.

Ostale uporabne informacije za študentske družine so na voljo na spodnjih povezavah:

stud-druzine.org
studentskedruzine.com
solidarnostnisklad.si

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS