Mladi za mlade: Nič o mladih brez mladih

V trenutni družbi in času, v katerem živimo, se mladi soočamo z velikimi težavami. Vlada, lokalne skupnosti in ostali segmenti družbe govorijo o mladih,  vendar mladih ne vključuje v to diskusijo. Ko se mladi, ki delujejo v mladinskem sektorju, odpravijo na občine, da bi pridobili informacije, ki so vezane na mlade v lokalnem okolju, je na srečo tam zastopniški resor mladih, a kaj ko so zastopniki interesa mladih vedno zaposleni uslužbenci, ki po definiciji niso več mladi. Mladi se dandanes sprašujejo, kako si ostali vodilni sploh upajo govoriti o mladih, imeti javne govore, dajati intervjuje o mladih, če tega ne počnejo s pravim namenom in mladih ne vključujejo v debate, ki jih zadevajo.

Projekt Mladi za mlade: Nič o mladih brez mladih je bila priložnost za mlade, da povedo kar želijo, da prenesejo teorijo v prakso in osvojijo nova znanja in veščine. Namen projekta je bil spodbuditi mlade k aktivnem sodelovanju na sklopu delavnic, ki vključujejo tematike, s katerimi se mladi srečujejo pri mladinskem delu, v procesu izobraževanja, v življenju, itd. Skozi delavnice so osvojili različna znanja, poskrbelo se je za prenos izkušenj, ustvarilo nove stike, oblikovalo nove tehnike, metode in modele. Poskrbeli smo, da smo na enem mestu ujeli mlade z različnimi problemi, s skupnimi značilnostmi in različnimi rešitvami. Skupina mladih iz različnih koncev Evrope se je odrazila kot dobra ekipa, znotraj katere je bilo posameznikom omogočeno učenje, pridobivanje in prenos znanja.

Sam projekt prinaša izredno uporabne rezultate, ki jih projektna skupina mladih ne želi zadržati zase, temveč deliti s teboj, dragi bralec /-ka.  V dobri veri, da je v današnjem času veliko mladih, ki se želijo srečati s samim projektom, so doseženi rezultati predstavljeni v tem priročniku.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS