KKS Summerfest 2

Na Koroško se avgusta vrača festivalska vročica

V drugem vikendu avgusta bodo Radlje ob Dravi gostile največji glasbeni festival na Koroškem, KKŠ Summer FEST, ki ga že peto leto zapored organizira ekipa mladih iz Kluba koroških študentov. Festival se bo odvijal kar tri dni, in sicer od 11. do 14. avgusta 2016 v Vodnem parku, prvem tovrstnem biološkem bazenu v Sloveniji. Poleg številnih koncertov na glavnem in elektru odru festival obljublja pestro dnevno dogajanje – animacije in športne aktivnosti. Obiskovalcem bo omogočeno tudi brezplačno kampiranje in kopanje v vodnem parku. Več o festivalu: www.kksfest.si.

KKŠ Summer FEST ima zametke v letu 2012, ko so se organizatorji – Klub koroških študentov – odločili združiti različne feste v vseh treh koroških dolinah v največji glasbeni festival na Koroškem. Le-ta je dosedaj gostil okoli 30.000 obiskovalcev in okoli 80 glasbenih izvajalcev. Letos se obeta peti KKŠ Summer FEST, ki pa je zopet lociran na območje Vodnega parka Radlje ob Dravi – prvega biološkega bazena v Sloveniji. Za njegovo čistočo in kakovost vode namreč skrbijo naravni sistemi oz. biološka čistilna naprava, zato se v vodo ne dodaja nobenih kemikalij.

V 2016 festival gosti zares odmevna glasbena imena – sedemčlansko glasbeno zasedbo iz Bosne in Hercegovine, Dubiozo Kolektiv, ki se zaradi svetovne turneje tako v Sloveniji ustavi drugič in tudi zadnjič. Srbske alternativne rockerje, skupino S. A. R. S., velikane slovenske rock scene Siddharto ter skupino Šank rock. Z odra bo odmeval tudi punk skupine Elvis Jackson, glasba s keltskim pridihom Happy Ol’McWeasel, a capella skupine Bassless in zmagovalci letošnjega ŠOUROCK-a Prelude. Festival gosti tudi domačine: Farty Animals ter Brass Band Radlje, ki se bodo na odru priključili glasbeniku Mateju Brodarju iz skupine BRO. Obeta pa se tudi nastop enega izmed najboljših tribute bendov v tem delu celine tj. Red Hot Chili Peppers.

Poleg glavnega odra za ljubitelje predvsem rocka znana imena obljublja tudi oder z elektronsko glasbo – nastopili bodo: italijanski DJ Paolo Barbato, ibiški elektro king Angel Anx, slovenski DJ in producent Mike Vale, Jackie Deejay, domačini iz Crazy for Life – Wawda, Zepec in Jax Zero ter Keep Distance in Kuster. Edina predstavnica nežnejšega spola na elektro odru bo Glia.

“Letošnja edicija KKŠ Summer FEST-a je nekoliko izstopajoča, saj ponuja večji in širši spekter glasbenikov, povečane razsežnosti lokacije ter animacijskega dogajanja. Festival se bo odvijal tri in ne dva dneva, kot leta poprej, glavnemu odru z bolj rock glasbo smo dodali še elektro oder. Dnevno dogajanje festivala bodo spremljale številne športne aktivnosti, med drugim športne igre, igre z vodo, možnost adrenalinskih doživetij, nagradne igre ipd. Stojnice partnerjev festivala bodo naše obiskovalce navduševale z možnostjo tetoviranja, fotografiranja in priložnostnih iger. V bližnji okolici vodnega parka in prizorišča festivala bo obiskovalcem na voljo tudi brezplačen urejen kamp, s festivalsko vstopnico pa se bodo lahko tudi brezplačno kopali v vodnem parku,” o letošnjem festivalu njegov vodja, Grega Vidmar.

Na voljo so eno- in tridnevne vstopnice, dostopne na številnih prodajnih mestih: Eventimova prodajna mesta, 3DVA trafike, OMV-ji, Vodni park Radlje ob Dravi, nakup pa je mogoče tudi preko spleta (ponudnika Olaii ter Eventim). Del sredstev KKŠ Summer FEST-a 2016 bo namenjenih glasbeno-dobrodelnemu projektu 20 za 20, katerega cilj je nakup glasbil za osnovne šole po Sloveniji. Tako bodo organizatorji pomagali razširiti zanimanje za glasbeno ustvarjanje in omogočili kvalitetno glasbeno izobraževanje otrok, ki bodo morda nekoč imeli svoje glasbene skupine in bodo nastopali na klubskih dogodkih.

Festival ima tudi svojo himno: besedilo zanjo je napisal koroški glasbenik Luka Pernek, glasbo in aranžma pa Dejan Dimec. Dostopna je tukaj.

KKŠ Summer FEST podpirajo številni partnerji: Občina Radlje ob Dravi, Vodni park Radlje ob Dravi, MMLS Marenberški, Barcaffe, Adco&Dixi, Javno podjetje Kanalizacija in čistilna naprava Radlje ob Dravi, Kompas Young, Koratur, Pivovarna Laško, Obraz uspeha, Rad’mam Radlje, Avto Štaleker, Ziggi, Festivali Radlje 2016, Meža center, Študentska organizacija Slovenije, Zveza študentskih klubov Slovenije, Sola, Blizu zahoda, Chupa Cups, Elektro Topler, Power šotori. Podporo pa so izkazali tudi mnogi medijski partnerji: Hitradio Center, Rock Radio, Večer, Dostop, Fini oglasi, Rocker, Študent, Študentarija, Računalniške novice, Moja občina, Sprosti.se, Dijaški.net, Študentski.net.

Več informacij o samem festivalu najdete na spletni strani www.kksfest.si.