DSC0823

Na Trgu francoske revolucije se je odvil že 9. Sejem rabljenih učbenikov

Med 11. in 12. septembrom je bilo na Trgu francoske revolucije zopet živahno. Čeprav je Sejem rabljenih učbenikov v prvi vrsti namenjen prodaji, izmenjavi in kupovanju srednješolske literature, je Zveza ŠKIS prodajo na stojnicah spremenila v pravi glasbeno-zabavni ter družabni dogodek.

Na Trgu francoske revolucije se je odvil že 9. Sejem rabljenih učbenikov, ki ga vsako leto v začetku septembra priredi Zveza študentskih klubov Slovenije.

Otvoritveni dan Sejma rabljenih učbenikov se je pričel ob 13. uri. Zgodnji prodajalci učbenikov so stojnice začeli polniti že v dopoldanskih urah, ob uradnem začetku pa je sejem privabil številne dijake in njihove starše, ki so na Trg francoske revolucije prišli z jasnim ciljem – kupiti željeno srednješolsko literaturo po nižji ceni, kot je na voljo v trgovinah.

Ob petkovi otvoritvi so sejem obiskali podžupan Mestne občine Ljubljana gospod Dejan Crnek, direktor zavoda Mladi zmaji mag. Vojko Vavpotič ter predsednik Mladinskega sveta Slovenije Tin Kampl, s pestrim spremljevalnim programom pa je dogodek privabljal tudi naključne mimoidoče.

Zavod Mladi zmaji je pripravil ustvarjalne delavnice, za glasbeno vzdušje pa so skrbeli talentirani pevci Glasbene šole GVIDO. Udeleženci sejma so lahko sodelovali v kar dveh nagradnih igrah, ki sta ju pripravili SNG Drama Ljubljana1 ter Slovenska tiskovna agencija. Na info stojnici Zveze ŠKIS so bili obiskovalcem na voljo dijaški informatorji, brošure in revije, dobro obiskana pa je bila tudi stojnica Rdečega križa, kjer se je nabrala lepa vsota prostovoljnih prispevkov za socialno ogrožene šolarje.

Zveza ŠKIS se zahvaljuje vsem podpornikom sejma ter darovalcem prostovoljnih prispevkov, za dodatno popestritev programa Mladim zmajem in pevcem Glasbene šole GVIDO, seveda pa tudi vsem obiskovalcem, ki so soustvarjali letošnje dogajanje na Trgu francoske revolucije.

Nekaj utrinkov z letošnjega Sejma rabljenih učbenikov si lahko ogledate v fotogaleriji.

1V nagradni igri SNG Drama Ljubljana sta bila izžrebana Lara Umek in Luka Nunar, ki prejmeta vsak po 2 vstopnici za predstavo Mandić Stroj.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS