Natečaj EYE 2016

Leta 2014 je Evropski parlament prvič odprl svoja vrata več kot 6.000 mladim iz cele Evrope v okviru konference European Youth Event (EYE). Dogodek naj bi služil kot forum, na katerem bi lahko mladi delili svoje mnenje in ideje v zvezi s pomembnimi tematikami, ki se nanašajo na vrednote EU in njeno prihodnost.

Zaradi navdušenja, izjemnih rezultatov in dosežkov, ki jih je doprinesla prva organizacija takšnega dogodka, bo dogodek ponovno organiziran 20. in 21. maja 2016 v Strasbourgu. Skozi stotine novih interaktivnih aktivnosti, ki vključujejo izmenjevanje idej ter širjenje zamisli v številnih debatah in delavnicah, bo 7.000 mladih imelo priložnost spoznati in razpravljati z glavnimi akterji v evropski politiki ter se s skupnimi močmi domisliti novih inovativnih idej na temo “SKUPAJ LAHKO NAREDIMO SPREMEMBO”. Udeleženci bodo na dogodku lahko izkoristili vse prednosti evropske kulturne raznolikosti in se zabavali na YO! festivalu, različnih koncertih ter drugih umetniških predstavah, ki potekajo v okviru konference.

Konferenca EYE je odličen primer spodbujanja kreativnosti mladih skozi politiko, kulturo, izobraževanje in navsezadnje tudi zabave v večkulturnem okolju. Z njo imajo mladi Evropejci edinstveno priložnosti sodelovanja pri ustvarjanju prihodnosti Evrope.

Tokrat se tej iniciativi pridružuje tudi pisarna evropskega poslanca dr. Igorja Šoltesa, zato bo desetim posameznikom med 18 in 30 let preko natečaja omogočila udeležbo na konferenci European Youth Event 2016 (v nadaljevanju EYE 2016), ki jo organizira Evropski parlament 20. in 21. maja 2016 v Strasbourgu.

Več informacij v zvezi z natečajem najdete tukaj.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS