Natecaj na temo mladinske problematike

Natečaj na temo mladinske problematike

Študentska civilno-družbena iniciativa (CDI) ŠOU v Ljubljani objavlja nagradni natečaj na temo mladinske problematike. Razdeljen je na dva sklopa – sklop pisnih izdelkov in sklop vizualnih prispevkov – sodelujejo pa lahko vsi študentje (1., 2., 3. stopnja) z veljavnim statusom študenta v študijskem letu 2014/2015 in diplomantje, ki so v trenutnem ali preteklem študijskem letu zaključili študij. Rok za oddajo prispevkov je 15. december

Na natečaju, ki spodbuja razmišljanje o prihodnosti in položaju mladine, se bodo sodelujoči lahko preizkusili tako v pisani besedi kot tudi sliki.

Javni nagradni natečaj predstavlja spodbudo mladim, ki se po končanem študiju znajdejo v svetu brez študentskih ugodnosti in pravic. Kakšen je danes položaj mladih in kakšna je njihova prihodnost? Kateri so največji problemi s katerimi se soočajo? Kaj prinaša izguba statusa študenta in kako bi lahko nastale problematike rešili? Kaj in kam po končanem študiju?

Sodelujoči se pri analiziranju težav in iskanju izvirnih rešitev lahko opirajo na različne problematike, s katerimi se srečujejo mladi: stanovanjske problematike, problematike zaposlovanja, prekernih zaposlitev in pripravništev, zdravstva in šolstva ter drugih aktualnih in relevantnih področij, ki so povezana z življenjem mladih ter prehodom v dobo odraslosti.

Glavna nagrada vsakega sklopa je 200 € (brutno znesek), druga nagrada pa strokovno izobraževanje na enem izmed tečajev Zavoda ŠOLT. Rok za oddajo prispevkov je 15. december, študentje pa lahko prispevke oddajo po pošti ali osebno vsak delovnik med 10. in 12. uro ter 15. in 16. uro pri strokovnem sodelavcu Damjanu Vinku, v 4. nadstropju ŠOU v Ljubljani (Vojkovia 63).

Več informacij o pogojih natečaja je na voljo na spletni strani ŠOU v Ljubljani ter preko e-maila: cdi@sou-lj.si.