MO

Novoletna zaobljuba

Bliža se konec leta in prav je, da ob tem pomislimo tudi na to, kaj vse smo v iztekajočem se letu videli, doživeli, kam vse so nas odnesle noge. Svet namreč obstaja tudi izven meja naše domovine, in to kakšen svet!

 

 

Svet, ki nam lahko marsikdaj da veliko več od tistega, kar najdemo v domačem kraju. Da lahko resnično zrastemo, je namreč nujno, da nas včasih zanese tudi v tujino, da si upamo, da ne ostanemo vklenjeni v vsakodnevno rutino, da spoznamo, da obstajajo tudi drugačni obrazi od tistih, ki jih kar naprej gledamo na faksu, v službi, doma… Obrazi različnih barv, narodnosti, obrazi, ki za seboj skrivajo različne zgodbe, mišljenja, izkušnje, ki jih lahko podelijo z nami in nas naučijo kaj novega o svetu in navsezadnje tudi o samih sebi…

In ravno zato je včasih treba zbrati pogum in se prijaviti na kakšen razpis, se odločiti za Evropsko prostovoljno službo, izmenjavo ali prakso v okviru programa Erasmus+, ali pa kakšno drugo obliko mobilnosti, pa četudi najprej samo za kratek čas in čim bližje Sloveniji. Potovanja človeka kaj hitro zasvojijo in prav gotovo na koncu ne bo ostalo samo pri dveh tednih prostovoljnega dela z otroki v Italiji. Ko enkrat odkriješ, kaj vse ti svet ponuja in kako enostavno ga je raziskovati s pomočjo vseh programov ter priložnosti, ki so ti na voljo, se zdi prav neumno preizkusiti samo eno stvar. Najboljši del vsega tega pa je, da se lahko sam odločiš, kateri del našega planeta bi rad odkrival, kako dolgo bi rad tam ostal in kaj vse želiš na izbrani destinaciji početi. Poleg tega z vsem tem pridobiš še toliko novih izkušenj, znanj in spoznanj ter razviješ toliko novih kompetenc, kar ti lahko brez dvoma pride prav v času iskanja zaposlitve.

Zakaj torej še vedno odlašaš? Zberi pogum in na svoj seznam novoletnih zaobljub čim prej zapiši, da boš v novem letu našel čas za vsaj eno obliko mobilnosti – pa naj bodo to trije tedni pobiranja mandarin v Španiji ali pa petmesečna praksa na Evropski komisiji v Luksemburgu. Če ne veš, kje in kako začeti, odklikaj na www.mednarodniskis.si, kjer lahko na enem mestu najdeš vse informacije, s katerimi se začetek tvoje »kariere mobilnosti« ne bo več zdel tako težak!

 

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS