Odbor za izobraževanje Zveze ŠKIS je eden od vsebinskih odborov Zveze.

Naša vizija se glasi: “Vse študentske organizacije lokalnih skupnosti, Zveze ŠKIS usposobiti za kvalitetno in v razvoj lokalnih skupnosti usmerjeno delovanje. Zavzemamo se za neformalno izobraževanje in beleženje znanja ter zaposljivost mladih v lokalnih skupnosti.”

S projekti in izobraževanji pripravljamo ter izobražujemo aktiviste študentskih klubov za uspešno in kakovostno delovanje kluba, spodbujamo za prenos znanja starejših aktivistov na nove in podpiramo ter tvorimo neformalno izobraževanje med študenti. Poseben del odbora je Bazen trenerjev Zveze ŠKIS. Ta združuje usposobljene trenerje, ki izvajajo različne oblike izobraževanj z uporabnimi znanji, katera so v prvi vrsti namenjena aktivistom študentskih klubov in njenim članom.

Projekti, ki jih izvajamo, so:

• Izopop,
  • škisove akademije,
  • delovni vikendi,
  • tehnične akademije in
  • trening trenerjev.

Skozi vse leto izvajamo delavnice, predavanja in teambuildinge za študentske klube po celotni Sloveniji.

Primaren cilj Odbora za izobraževanje Zveze ŠKIS, je vestna skrb za učinkovito neformalno izobraževanje med aktivisti študentskih klubov in Zveze ŠKIS, ozavešča o novostih na področju izobraževanja ter s svojim delovanjem spodbuja samoiniciativnost po znanju.

Pod odbor za izobraževanje spada tudi Bazen trenerjev Zveze ŠKIS, ki šteje 35 usposobljenih trenerjev, vodja bazena in glavni trener je Simon Sovič. Odbor in bazen lahko kontaktirate na e-naslovu: izobrazevanje@skis-zveza.si ali na spodnjih kontaktih vodij.

Odbor za izobraževanje v študijskem letu 2019/2020 sestavljajo:

– Nejc Herženjak (vodja odbora) nejc.herzenjak@skis-zveza.si
– Simon Sovič (vodja bazena trenerjev Zveze ŠKIS) simon.sovic@skis-zveza.si
– Tamara Hostar
– Mark Pralica
– Bianca Žitnik
– Sabina Prica

Izvedba izobraževanj za študentske klube

Projekti odbora

Novice odbora za izobraževanje