Odbor za socialo in zdravstvo Zveze ŠKIS je eden od vsebinskih odborov Zveze. 

 

Odbor obravnava in se zavzema za pravice na naslednjih področjih: štipendiranje, študentsko delo, zdravstveno zavarovanje, zdravstvo, študentske družine, študenti s posebnimi potrebami, subvencionirano bivanje, prevoz in prehrana. Odbor študentske klube in študente redno obvešča ter jim ponuja informacije s področja sociale in zdravstva, v sodelovanju z njimi pripravlja projekte ter jih spodbuja k čim širšemu socialnemu delovanju. Prav tako pa Odbor deluje tudi na ravni Študentske organizacije Slovenije, v okviru Odbora za socialna in zdravstvena vprašanja, kjer zagovarja interese in pravice študentov na nacionalni ravni.

 

Projekti, ki jih izvajamo, so:

  • Spomladanska in jesenska študentska krvodajalska akcija »Častim ½ litra!«,
  • Škisova štorklja,
  • Varno s ŠKIS-om in
  • Zdrav(o) april.

 

Vsako leto izdamo tudi publikacijo »Škisova popotnica«, ki vsebuje vse pomembne informacije za študente. S publikacijo želimo študentom približati ugodnosti, ki jih imajo kot študenti, obenem pa jih usmeriti na prave naslove za nadaljnje informacije. Prav tako si želimo, da bi imeli študentje vse informacije o ugodnostih in pravicah, ki jih študijski sistem ponuja, na enem mestu. Publikacijo za študijsko leto 2019/20 lahko najdete na povezavi.

 

V sodelovanju z Mednarodnim odborom Zveze ŠKIS smo pripravili knjižico »Spakiraj tudi zdravje«, ki  vsebuje vse pomembne informacije o tem, kaj je potrebno storiti, preden se odpravimo v tujino, kjer smo izpostavljeni številnim nevarnostim za svoje zdravje. Knjižico lahko najdete na povezavi.

 

Odbor za socialo in zdravstvo Zveze ŠKIS se bo še naprej trudil, da bo vestno skrbel za učinkovito vez med njim, študentskimi klubi in samo Zvezo ŠKIS, vse skupaj ozaveščal o novostih na področju sociale in zdravstva ter s svojim delovanjem spodbujal pozitivno promocijo mladinskega delovanja. 

 

Odbor lahko kontaktirate preko: sociala@skis-zveza.si ali preko spodnjega kontakta vodje.

Odbor za socialo in zdravstvo v študijskem letu 2022/2023 sestavljajo:

Katja Žinger (vodja odbora) katja.zinger@skis-zveza.si
– Zala Udovič
– Maja Kalin
– Maša Gasar
– Lara Velkavrh
– Nuša Radmilovič
– Marija Lucija Gabrovšek
– Nika Hrovat
Projekti odbora

Novice odbora za socialo in zdravstvo

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS