Odziv ŠOS na predlog nove ministrice za izobraževanje, znanost in šport

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) pozdravlja predlog imenovanja dr. Maje Makovec Brenčič za ministrico za izobraževanje, znanost in špor. ŠOS pričakuje hitro ukrepanje in pozitivne rezultate za slovenski visokošolski prostor.


ŠOS pozdravlja predlog imenovanja dr. Maje Makovec Brenčič za ministrico za izobraževanje, znanost in šport. Po izkušnjah ŠOS je, kot prva predsednica Sveta Nacionalne agencije za kakovost v visokem šolstvu (Nakvis) in trenutna prorektorica Univerze v Ljubljani, že do sedaj pripomogla k dvigu kakovosti izobraževanja v Sloveniji, pri svojem delovanju pa kot pomembne partnerje vseskozi vključevala tudi študente ter se predvsem izkazala kot dobra poznavalka visokošolskega prostora.

Tudi v bodoče si na ŠOS nadejajo dobrega sodelovanja. Od dr. Makovec Brenčič pričakujejo, da bo upoštevala njihove predloge rešitev visokošolske problematike, začela takojšnji proces usklajevanja stališč med deležniki in gradnjo nujno potrebnega Zakona o visokem šolstvu na skupnem konsenzu, ki že obstaja, ter zagotovila več sredstev za terciarno izobraževanje v prihodnjem proračunu in tudi v funkciji ministrice dajala veliko pozornosti kakovosti v izobraževanju.

Predsednik ŠOS Žiga Schmidt: Po preteklem obdobju in vsem aktualnem dogajanju okoli ministrstva za izobraževanje, znanost in šport pričakujemo, da se bo izobraževalni sistem in predvsem mlade tudi na vladni ravni postavilo kot eno izmed ključnih prioritet, saj se je do sedaj naredilo več škode kot koristi. Predlagana ministrica ima našo podporo, ki pa ni samoumevna saj pričakujemo hitro ukrepanje in pozitivne rezultate.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS