OZI svetuje: uporabne spletne aplikacije, ki ti bodo olajšale izpitno obdobje (in vsakdan)

Izpitno obdobje je tik pred vrati, ti pa še vedno ne veš, kako ti bo uspelo najti ravnotežje med faksom in prostim časom, kako bi imel datoteke vedno pri roki in kako na hiter način narediti nekaj privlačnega za seminarsko nalogo?

Brez panike – k sreči imamo aplikacije, ki so ti vedno na dosegu roke! V tem članku ti ponujamo aplikacije, ki ti bodo pomagale, da:

– bodo datoteke vedno pri roki;

Dropbox

Poleg Google Driva je najbolj uporabljena oblačna storitev za shranjevanje datotek zagotovo Dropbox. Do svojih podatkov lahko hitro dostopate preko interneta, preko namiznih aplikacij za Mac, Windows in Linux (Ubuntu, Debian …) ali preko svojih mobilnih telefonov. Preko interneta ali namiznih aplikacij lahko v Dropbox naložite vse vrste datotek. Datoteke lahko enostavno premikate iz naprave v oblak in obratno z uporabo drop&drag načina (povleci in spusti). Storitev samodejno in hitro sinhronizira datoteke v vseh napravah tako, da lahko dostopate do vseh kadarkoli in kjerkoli (je internetna povezava).
Več: httpss://www.dropbox.com/

 

 

Google Keep

Google Keep vam bo prišlo prav tudi na predavanjih in pri urejanju zadnjih zapiskov, saj vam omogoča ustvarjanje zapiskov kakor vsaka običajna beležka. Če se odpravljate v trgovino, uporabite funkcijo seznam, ki vam omogoča kljukanje posameznih stvari s seznama. Zapiskom lahko dodajate tudi zvočne posnetke, fotografije in skice. Vsem vrstam zapiskov lahko dodate tudi opomnik, ki vas bo ob določenem času spomnil, da si ponovno ogledate zapisek. K zapiskom lahko dodajate soavtorje, ki jim lahko neposredno iz zapiska na e-mail račun pošljete povabilo, da sodelujejo pri urejanju zapiska. Tako lahko več prijateljev hkrati sodeluje pri sestavljanju seznama potrebščin za naslednjo zabavo ali pa s cimri usklajeno dopolnjujete seznam za trgovino.
Več: httpss://keep.google.com/

 

– se ne izgubiš v času;

Trello

Trello je orodje, s katerim si lahko povečate vsakodnevno produktivnost, boljšo komunikacijo med ekipo, predvsem pa zagotovite sledljivost večjih projektov. Z aplikacijo Trello lahko v vsakem trenutku preverite, v kateri fazi je projekt ali določena dejavnost, delegirate naloge in načrtujete aktivnosti. Poleg same preglednosti je pomembna tudi terminska opredelitev in členitev velikega projekta na manjše dele. Za ekipno delo je izredno pomembno transparentno delovanje in deljenje relevantnih informacij. Aplikacija je zelo primerna za študentske klube, saj aktivisti z njeno pomočjo lažje sledijo stanju projektov in najlažje preprečijo, da ostane kakšna naloga spregledana in neopravljena . Primerna pa je tudi za posameznikovo delo, pa naj bo to na službenem in šolskem področju ali pri hobijih.
Več: httpss://trello.com/

 

 

Google koledar

Organizirajte si svoj »lajf« – z Google koledarjem lahko na enem mestu enostavno spremljate vse pomembne dogodke. Organizirajte si dan, teden ali mesec in dogodke podelite v skupno rabo s prijatelji. Sinhronizirajte svoj urnik skozi različne kanale: računalnik ali aplikacijo na telefonu.
Več: httpss://calendar.google.com/

 

– bo kreativno

Canva

Canva je brezplačna spletna aplikacija za grafično oblikovanje. V svoji zbirki ima ogromno izbiro slik, grafik in pisav, s katerimi lahko ustvarjamo. Če nam to ni dovolj, pa lahko vedno naložimo svoje fotografije. Je enostavna za uporabo in tako olajša delo s predlogami dimenzij in oblikovanj. Za študentske klube je vsestransko primerna. V kolikor v ekipi nimate oblikovalca in vam je ustvarjanje zanimivih fb-naslovnic za vaše dogodke prava muka, vam lahko Canva prihrani veliko časa in živcev.
Več: httpss://www.canva.com/

 

 

Prezi

Prezi je spletna aplikacija, ki vam bo omogočila še boljše in zanimivejše prezentacije seminarskih nalog ali skupinskega dela. Z njo boste lahko pripravili drugačno predstavitev z manj besedila in več inovativnosti ter interaktivnosti.
Več: httpss://prezi.com/

 

– in bo komunikacija lažja!

 

Doodle

Doodle je spletna aplikacija za upravljanje s časom in koordiniranje sestankov oz. druženj, ki je brezplačna za uporabo. V aplikacijo preprosto vnesemo ustrezne datume in ure za sestanek ter povabljence prosimo, da označijo, kateri datum jim ustreza. Aplikacija nam glede na število zainteresiranih za določen termin sama prikaže, kateri datum je najbolj ustrezen. Doodle je odlično orodje za študentske klube, saj prepreči izgubljanje časa z mukotrpnim usklajevanjem datumov. Preprosto se ‘podoodlamo’ in dobimo najbolj primeren termin.
Več: httpss://doodle.com/

 

 

Appear.in

Appear.in je spletna aplikacija za video povezovanje, ki je brezplačna za skupinski pogovor z do osmimi ljudmi. Je enostavna za uporabo, saj ne potrebujemo nobene prijave: enostavno si ustvarimo svoj pogovor in povezavo pošljemo ljudem, s katerimi želimo govoriti. Aplikacija nudi možnost, da s sogovorniki delimo ekran. Primerna je za delovanje na klubu, saj pri skupinski komunikaciji na daljavo tipkanje in telefonski klici velikokrat niso dovolj.
Več: httpss://appear.in/

 


Upamo, da ti bodo aplikacije pomagale doseči cilje. Srečno na izpitih!

 

Pripravile: Anja Brelih, Anja Oset in Mojca Jagodic

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS