Peticija za ohranitev študentskega zdravstvenega doma

V javnost je v prejšnem tednu prišla novica o ukinitvi Zdravstvenega doma za študente, ki deluje na Aškerčevi cesti v Ljubljani že od leta 1992. Študentski zdravstveni dom v Ljubljani že 25 let zagotavlja nujno potrebne zdravstvene storitve za vse študente, ki študijsko leto preživijo v Ljubljani in imajo zdravnika v svojem domačem kraju. Osebni zdravnik je nemalokrat predaleč za vse nujne študentske zdravstvene težave, zato je Študentski zdravstveni dom, ki deluje v kraju izobraževanja 40.000 slovenskih študentov, nujno potreben.

ŠOU v Ljubljani je pozval Ministrstvo za zdravje in Mestno občino Ljubljana k pojasnilu stanja Zdravstvenega doma za študente na Aškerčevi cesti v Ljubljani. V primeru, da se informacije izkažejo za resnične, smo pripravljeni storiti vse za ohranitev edine zdravstvene ustanove namenjene samo študentom, ki jim omogoča hitro zdravstveno oskrbo v študijskem času.

ŠOU v Ljubljani se vse od svoje ustanovitve odločno bori za pravice vseh študentov Univerze v Ljubljani in tovrstnih kratenj slednjih ne bomo dopustili. V ta namen so v ponedeljek, 27. 11. 2017, začeli z zbiranjem podpisov za ohranitev Zdravstvenega doma za študente. Peticija bo v podpis, na vseh fakultetah Univerze v Ljubljani, na voljo do 1. decembra.

 

Peticija za ohranitev študentskega zdravstvenega doma.

Vir: Študentska organizacija Univerze v Ljubljani

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS