Sejem rabljenih učbenikov

Na sejmu rabljenih učbenikov je svojo literaturo po ugodnih cenah mlajšim kolegom dijakom omogočilo več kot 100 ponudnikov, medtem ko se je skupno število obiskovalcev gibalo okrog 3000. V okviru Sejma so potekale tudi zanimive ustvarjalne delavnice, mladi glasbeniki pa so obiskovalcem predstavili svoja dela.

Od 7. do 8. septembra je pod okriljem Zveze študentskih klubov Slovenije v preddverju ljubljanskih Križank potekal tradicionalni Sejem rabljenih učbenikov. Projekt, namenjen dijakom in njihovim staršem, katerim socialni položaj ne omogoča ali se jim ne zdi smiselno kupovati novih učbenikov, postaja iz leta v leto bolj prepoznaven, saj ga je tokrat obiskalo čez 3.000 obiskovalcev. Število ponujenih učbenikov je tokrat preseglo vse rekorde, saj je svoje stare učbenike na Sejmu ponudilo več kot 100 prodajalcev. Kot častni gost je Sejem obiskal tudi župam Mestne občine Ljubljana, Zoran Janković.

Tekom Sejma rabljenih učbenikov so potekale tudi ustvarjalne delavnice, in sicer delavnica izdelovanja šolskih map ter izdelovanja dežnih plaščev iz plastičnih vrečk, ki se ju je udeležilo več kot  20 mladih ustvarjalcev. Svoja dela so predstavili tudi mladi glasbeniki. Nastopili so Nuša Rajh in Niko Keček ter Domen Obilčnik.

Zveza ŠKIS je v okviru Sejma pripravila tudi dobrodelno akcijo zbiranja šolskih potrebščin za Zavod Janeza Levca – enota Dom, kjer so zbrane potrebščine podarili otrokom s posebnimi potrebami vseh starosti. Zaradi uspešnosti akcije se je Zveza ŠKIS skupaj s študentskimi klubi odločila dobrodelno akcijo nadaljevati ter pomagati otrokom še naprej.