Pokukaj v svet projektnega menedžmenta

Sekcija Mladih projektnih managerjev (lokalni odbor Ljubljana) letos pripravlja že 12. tradicionalno študentsko konferenco Dan projektnega managementa, ki bo potekala 26. 3. 2013 na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani pod sloganom »Pokukaj v ozadje«.

Letošnja konferenca je zopet namenjena raznolikim, zanimivim in uspešnim slovenskim projektom, ki pomagajo graditi slovensko gospodarstvo ter vplivajo na razvoj projektnega managementa v Sloveniji. Svoje projekte bodo predstavili:
    •    Start up Chipolo (Tadej Jevševar);
    •    Dogodki za samske (Nina Slapnik);
    •    Ljubljanski maraton (Gabriel Ambrožič);
    •    Lumar (Marko Lukić) in
    •    Perpetuum Jazzile (Boštjan Usenik).

Poleg praktičnih predavanj se bo za ogrevanje in jutranje prebujanje odvila debata na temo projektnega managementa, kjer bosta mnenja izmenjevala Lojze Bertoncelj in Marjan Batagelj. Prav tako se bodo študentje lahko udeležili delavnice z izjemno aktualno vsebino – zaposlovanje mladih, ki jo bo vodil Gorazd Prah (Job je boj).

Kot je to že tradicija, se bo dogodek zaključil z okroglo mizo, kjer se bo moderatorka Mojca Mavec z gosti okrogle mize pogovarjala o pripravi humanitarnih projektov. Z nami bodo predstavniki uspešnih slovenskih humanitarnih projektov, in sicer: Ana Lukner (Anina zvezdica), Ana Pleško (Simbioza), Jan Golja (Mali koraki za velik cilj), Dejan Roljič (Kruh za prjatla) in Tatjana Kos (Žur z razlogom).

Osrednji namen konference je seznanjanje udeležencev z delom projektnih managerjev v praksi, z dogodkom pa želimo tudi promovirati projektni management kot stroko in poklic ter s tem navdušiti študente, da projektom posvetijo svojo poklicno pot. Na letošnji konferenci bodo študentje imeli priložnost pokukati v ozadje uspešnih slovenskih projektov s številnih področij, tako da se bodo zagotovo lahko na katerem našli. Morda bodo še sami dobili kakšno idejo za lasten projekt in navdih za lastne uspešne projekte.

Več informacij o dogodku in spremljajoči nagradni igri najdete na naši facebook strani MPM – Mladi projektni managerji.

Glavni sponzor dogodka je Zavarovalnica Triglav, d. d.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS