Postani lažje zaposljiv.si

Ali mladi vemo, kaj od nas pričakujejo delodajalci? Ali znamo v množici ponujenih neformalnih izobraževanj izbrati tista, ki bi nam pri iskanju poklica zares koristila? Projekt lažje zaposljiv.si, ki bo potekal od junija do decembra 2014 v Ljubljani in okolici, bo povezal mlade in delodajalce ter poiskal odgovore na prav ta vprašanja. Iščemo… TEBE!

Če si študent, iščeš prvo zaposlitev ali pa si jo že našel, pa bi s svojo izkušnjo rad pomagal vrstnikom, te vabimo, da se nam pridružiš in se skozi projekt lažjezaposljiv.si razviješ v kompetentno osebo z veščinami in znanji, ki jih danes pri mladih iščejo delodajalci.

Vabimo te, da se nam pridružiš na predstavitvi projekta, ki bo 23. junija 2014 ob 17.00uri na Litostrojski 52 v Ljubljani (Studio Moderna). K sodelovanju pri projektu se bošlahko prijavil na predstavitvi, za dodatna vprašanja pa nam piši na naslov deja@mepi.info.

Kaj je aktivnosti projekta in zakaj te vabimo k projektu?

V sklopu projekta lažje zaposljiv.si bomo oblikovali skupino 25 mladih ljudi, ki bo raziskovala, katere kompetence delodajalci iščejo ter jih preko usposabljanj in delavnic tudi pridobila. Srečanja, delavnice in usposabljanja bodo potekala predvidoma dvakrat mesečno, seveda pa bomo za boljše timsko delo poskrbeli tudi z drugimi zanimivimi aktivnostm. Dejavnosti skupine, ki jih bodo vodili strokovnjaki in predstavniki različnih delodajalcev, bomo natančno spremljali in tako razvili model pridobivanja kompetenc, ki bo lažji prehod iz izobraževanja na trg dela omogočil vsem mladim iskalcem zaposlitve.

Sodelovanje bo zate zelo koristno, saj boš lahko:
-­‐ spoznal, kaj od tebe pričakujejo potencialni delodajalci,
-­‐ osvojil znanja s področij podjetništva, komuniciranja, nastopanja,
-­‐ razvijal kreativnost, vztrajnost in odgovornost,
-­‐ stopil v stik z delodajalci in od njih dobil povratno informacijo o svojem nastopu,
-­‐ sooblikoval model pridobivanja kompetenc, ki bo do zaposlitve pomagal vsem
mladim na trgu dela,
-­‐ deloval v razgibani skupini in spoznal ogromno novih ljudi.

Veselimo se srečanja s tabo!

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKIS