Posvet ob predstavitvi rezultatov raziskave Evroštudent V Slovenija

Študentska organizacija Slovenije pripravlja enodnevni posvet ob predstavitvi rezultatov raziskave Evroštudent V. Posvet bo potekal v petek, 30. maja 2014 na Ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport – Velika dvorana (Masarykova 16, Ljubljana).
 
NAMEN in KONTEKST

Evroštudent oz. Eurostudent je raziskava, katere glavni namen je zbrati podatke o socialno-ekonomskem položaju študentov, študijskih razmerah in mobilnosti.

Projekt si prizadeva za zagotavljanje zanesljivih in tudi mednarodno primerljivih podatkov. To dosega v sodelovanju  z močno mrežo nacionalnih partnerjev v vsaki sodelujoči državi.

V raziskavo, ki je bila prvič izvedena konec devetdesetih, je vključenih že 30 držav širšega evropskega visokošolskega prostora. Trenutna raziskava je že peta in za njeno izvedbo za področje Slovenije je tokrat skrbela Študentska organizacija Slovenije, v sodelovanju z naročnikom, Ministrstvom za izobraževanje, znanost, kulturo in šport.

Namen posveta je predstavitev rezultatov zadnje raziskave Evroštudent Slovenija strokovni in širši javnosti in ugotavljanje trendov ter morebitnih odstopanj na določenih področjih raziskave. Skupaj z udeleženci dogodka bomo tako pripravili interpretacijo rezultatov, ki bo pripomogla k boljšemu razumevanju trenutnega položaja študentov pri nas.
 
PRIJAVE NA DOGODEK 

Ker verjamemo, da vas rezultati raziskave zanimajo in ste morda tudi sami zainteresirani za njihovo nadaljnjo analizo in uporabo, vas vljudno vabimo, da se nam pridružite na posvetu.
Na posvet se je potrebno obvezno prijaviti TUKAJ, in sicer do ponedeljka, 26. maja 2014.
Za dodatne informacije smo vam na voljo na naslovu: jelena.strbac@studentska-org.si.
 

Predvideni program projekta si lahko ogledate tukaj.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS